dijous, 24 d’abril del 2014

Més venuts Sant Jordi (infantil/juvenil)

Pel que fa als  llibres més venuts d'infantil/juvenil trobem un clàssic d'aquestes llistes: llibres sobre Sant Jordi. En el primer lloc, el llibre de Geronimo Stilton sobre la Diada: Un Sant Jordi de bigotis (Ed. Estrella Polar). Martin Gala ha decidit fer-se poeta! Geronimo està cansat de sentir-lo recitar versos dolents...Fins que rep una trucada de la directora de la Biblioteca de Barcelona, vol parlar amb ell: s'acosta Sant Jordi, es donaran els premis dels Jocs Florals... i Geronimo és imprescindible. Geronimo viurà un Sant Jordi farcit de llibres, roses...i amor. I amb una estranya desaparició per resoldre...
En segon lloc tenim Sant Jordi a la cova del drac (Ed. Baula) de Vivim del cuentu i il·lustracions de Rocio Bonilla. Nou volum de la col·lecció Contes desexplicats on podem trobar personatges i relats clàssics capgirats com un mitjó. En aquest cas ens trobem davant d'una versió de la llegenda de Sant Jordi completament nova, que farà riure a més d'un.
El següent llibre que trobem és el de la Pepa Pig: El camió de bombers (Ed. Beascoa). La Pepa i en Jordi pugen dalt d'un gran camió de bombers de color vermell. Hauran d'apagar algun foc? Llegeix aquesta divertida història i ho descobriràs.
En quart lloc trobem la primera part de la nova saga juvenil de moda: Divergent (Ed. Fanbooks) de Veronica Roth.  La ciutat de Chicago està dividida en cinc faccions i cadascuna d'elles es dedica a cultivar una virtut particular: Honestedat, Abnegació, Intrepidesa, Amistat i Erudició. Als 16 anys, els joves han d'escollir de quina facció volen formar part definitivament. La Beatrice dubta entre quedar-se amb la seva família o ser qui realment és. No pot tenir les dues coses. I prendrà una decisió que sorprendrà a tothom, sobretot a ella.
I acabem amb Diables! (El Cep i la Nansa edicions) de Susana Peix i il·lustracions de Sebastià Serra. En Cueta va sentir l'olor de sofre i la calor que feia abans d'obrir els ulls. De seguida va saber on era: allà on viuen tots els diables, dimonis i bèsties de foc! No sabia com hi havia arribat. Recordava que era festa major, que faltava molt poc per sortir a la seva primera cercavila i que tenia molta, molta por.