La Diada del Llibre ja ha passat, per això us informem dels llibres més venuts, per tant més regalats, d'aquest Sant Jordi. Si l'any passat entre els primers llocs del rànquing trobàvem Jonas Jonasson amb L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra (Ed. La Campana), enguany el tenim al primer lloc amb L'analfabeta que va salvar un país (Ed. La Campana).
La Nombeko és una nena òrfena que treballa netejant latrines, però el destí li té reservada una altra sort. I és que el seu talent per a les matemàtiques i la seva curiositat infinita per aprendre la catapulten a l'altra punta del món, on viurà envoltada d'excèntrics i perillosíssims personatges.
En segona posició tenim Yo fui a EGB (Ed. Plaza & Janés) de Javier Ikaz i Jorge Díaz. Els barrufets, Naranjito, Parchís, ET, els minerals, els cucs de seda...Tots els que vau anar a EGB sabeu que hi ha mil històries per explicar i esteu desitjant retrocedir en el temps per recordar-les totes en un llibre totalment il·lustrat i escrit pels autors del blog d'èxit Yo fui a EGB.
En tercer lloc tenim la novel·la guanyadors del premi Ramon Llull d'aquest any. A Desig de xocolata (Ed. Planeta), Care Santos ens narra la història de tres dones unides en el temps per la seva passió per la xocolata. És un recorregut per la història d'aquest plaer exquisit des de la seva arribada a Europa fins a la sofisticació dels nostres dies.
Seguim amb Eufòria de Xavier Bosch (Ed. Proa). Una nova aventura del periodista Dani Santana, que es troba ingressat en un hospital després d'un intent d'assassinat. Allà, farà amistat amb el Gratu, un jugador de rugbi juvenil, que l'arrossegarà a investigar el sistema sanitari. Mentrestant, arriba a Barcelona un dels homes més rics del món que negocia amb el govern la instal·lació del parc temàtic més gran d'Europa.
I acabem amb el premi Premi Josep Pla: Els ambaixadors d'Albert Villaró (Ed. Destino). Any 1949. Catalunya és independent des dels Fets d'Octubre de 1934 i es refà de la invasió nazi. A l'Espanya del dictador Sanjurjo, un grup d'espies a la reserva, encapçalats pel mític Mossèn Farràs, intenten desactivar l'amenaça sorda que posa en perill la supervivència de la jove República catalana.
I per últim, el llibre de l'escriptor vilanoví Miquel Altadill Els mantons de Manila a Vilanova i la Geltrú, que ens explica la història dels mantons, tot il·lustrat amb fotografies.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada