dijous, 3 d’abril del 2014

Més venuts mes de març (infantil/juvenil)

Comencem amb un conte que vam tenir la presentació aquest dissabte passat: Diables! de Susana Peix i il·lustracions de Sebastià Serra (El Cep i la Nansa edicions). En Cueta va sentir l'olor de sofre i la calor que feia abans d'obrir els ulls. De seguida va saber on era: allà on viuen tots els diables, dimonis i bèsties de foc! No sabia com hi havia arribat. Recordava que era festa major, que faltava molt poc per sortir a la seva primera cercavila i que tenia molta, molta por.
En segon lloc tenim el bestseller juvenil Wonder de RJ Palacio (Ed. La Campana). August Pullman ha nascut amb una greu deformació a la cara i s'ha hagut de sotmetre a tantes operacions que no ha pogut anar mai a l'escola, fins ara, que té 10 anys i està a punt de començar 5è. Si alguna vegada heu estat nous, ja sabeu que és...Doncs imagineu-vos com deu ser quan tens una cara com l'August. Aconseguirà que els seus companys l'acceptin com un més, encara que sigui el nen més estrany que han vist mai?
Una història bonica i divertida que agradarà des dels més joves fins als més grans.
En tercera posició tenim La meva primera història de Catalunya de Toni Soler i il·lustracions de Roser Calafell (Ed. La Galera). El nostre país té una història mil·lenària! I per aquest tros de terra han passat, i s'hi han quedat un munt de gent de diverses procedències. I tots junts van anar construint el que som ara. La història de Catalunya per als més petits!
I seguim amb la quarta part del Diari de Greg: quina calda! de Jeff Kinney (Ed. Estrella Polar). Són les vacances d'estiu, fa un temps esplèndid, i tothom s'ho està passant bomba jugant al carrer. En Greg, un mandrós per naturalesa té la intenció de passar-se tot l'estiu fent el gos. Però la seva mare té un concepte molt diferent de les vacances...Ella pensa més aviat a fer moltes activitats a l'aire lliure amb tota la família reunida.
I acabem amb la primera part dels Guardians dels somni : El llibre de Morfeu de Ricard Ruiz i Alex Hinojo (Ed. La Galera). El final de curs s'apropa i la Serena té malsons. Els seus pares pensen que es deu als nervis pels examens, però la realitat és més sinistra. Un personatge que es presenta com Dr Letargia, i que és el pare de la seva companya de classe Insòmnia, amenaça la Serena i els seus amics. Ells se n'adonen que passa alguna cosa quan els somnis comencen a tenir conseqüències en la vida real.