dissabte, 27 d’agost de 2016

Finalistes Premi Protagonista Jove 2016/17

Com cada any a l'estiu coneixem els finalistes del Premi Protagonista Jove. Enguany els seleccionats són els següents:

CATEGORIA 13-14 ANYS

ADAM I THOMAS
Aharon Appelfeld
Cruïlla

Aquest relat, basat en fets reals viscuts per l'autor durant la Segona Guerra Mundial, ens explica les aventures de l'Adam i el Thomas, dos nens jueus de caràcters molt diferents que es veuen obligats a amagar-se al bosc.
Una gran història de supervivència que ens parla de l'amistat, la confiança, la tenacitat i l'esperança.

UN MONSTRE EM VE A VEURE
Patrick Ness i il·lustracions de Jim Kay
Sembra llibres

A les 00.07 en Conor es desperta i es troba un monstre a la finestra. Però no és el monstre de sempre, el del malson que té quasi totes les nits d'ençà que la seva mare va començar la quimioteràpia. I és que el teix del jardí ha pres forma de monstre i les seves branques s'entesten a enredar en Conor en el seus pensaments tot buscant la Veritat.

L'ARTILLERIA DE MR. SMITH
Francesc Puigpelat
Bambú

La Guerra Civil retruny amb fúria a la vora del riu Segre, però en Xavier se sent segur i cada dia surt amb la bicicleta. En una d'aquestes excursions coneix en Mateu, un jove de 16 anys que és fill d'anarquista i està a punt d'incorporar-se al front. Quan en Xavier, fill d'un enginyer a les ordres de Franco, descobreix l'arma secreta de Mr. Smith per aniquilar el bàndol contrari, se li plantejarà el dilema més crucial de la seva vida.

MAGNUS CHASE I ELS DÉUS D'ASGARD 1 : L'ESPASA DE L'ESTIU
Rick Riordan
La Galera

Primera entrega d'aquest semidéu cridat a esdevenir el salvador de la terra. Si voleu conèixer tot allò relacionat amb els mítics guerrers de les banyes al casc, no deixeu de fer passada per la primera part d'aquest jove adolescent que es converteix en heroi. 
Una història trepidant en mig de déus, semidéus i valquíries.CATEGORIA 15-16 ANYS

LES PERERES FAN LA FLOR BLANCA
Gerbrand Bakker
Raig Verd

Del guanyador Premi Llibreter 2015 ens arriba una novel·la juvenil de gran impacte. Els bessons Klaas i Kees i el seu germà petit Gerson juguen sovint a Negre, un joc en què la regla principal consisteix a no obrir els ulls. Un dia, en Gerson perd la visió en un accident, i es veurà obligat a jugar a Negre la resta de la seva vida. 
Serà capaç d'adaptar-se a la seva nova vida amb l'ajuda del seu gos?


L'EFECTE CALDERS
Santi Baró
La Galera

L'estiu a Llançà l'any 1977 seria molt dur per en Xavier si no fos pels amics del club de l'Arca de Noè i la presència de l'escriptor Pere Calders al poble.
Santi Baró ens retrata un temps passat en el que els estius calorosos només eren de més bon passar si la colla del poble era el que s'esperava: un grup d'amics inseparables que mai et trairan. Un relat meravellós que transporta els lectors a un passat molt recent i ideal; i que ens fa conèixer una figura de la literatura com Calders.

LA VENJANÇA DELS PANTERES NEGRES
Gemma Lienas
Bromera

Tot comença quan en Daniel, exmembre dels Panteres Negres, torna al barri. A partir d'aquí la venjança que en Baldo, cap de la colla, es guardava al cap, s'activa i s'inicia un thriller que enganxarà el lector des de la primera pàgina.
Una història que obrirà les portes als futurs amants de la renovada novel·la negra.


CONNEXIONS
Elizabeth Stewart
Cruïlla

Aquesta és la història de tres noies diferents amb vides diferents, però que en el fons estan connectades, i suposa un bany de realitat molt necessari.
La Fiona, una noia canadenca, viu les conseqüències d'haver enviat una foto indiscreta al noi que li agrada. A la Xina, la Laiping ha començat a treballar en una fàbrica de mòbils sota unes condicions infrahumanes. Mentre, la Sylvie, una noia congolesa, intenta sobreviure a la violència generada pel comerç de coltan, el mineral necessari per fabricar un mòbil.

Les condicions per participar en l'elecció del guanyador les trobareu al web del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil