dissabte, 3 de setembre de 2016

Més venuts mes d'agost (adults)

En el primer lloc trobem una lectura ideal per l'estiu: La chica del tren (Ed. Planeta) de Paula Hawkins. Al llibre coneixem a la Rachel, una noia que agafa cada dia el mateix tren. En una de les cases que veu des del tren hi viu una parella que la Rachel no pot evitar mirar cada vegada. A ella li sembla que tenen una vida perfecta. Fins que un dia veu una escena que la deix de pedra. De sobte tot ha canviat.
En segon lloc tenim Joël Dicker i la seva darrera novel·la El llibre dels Baltimore (Ed. La Campana). Hi havia dues famílies Goldman: els Goldman de Baltimore i els Goldman de Montclair. Els Goldman de Montclair, on neix en Marcus, són una família de classe mitjana normal i corrent, però els de Baltimore són molt diferents: tot els somriu, són uns triomfadors, viuen al barri més ric de la ciutat. En Marcus passa sempre el Nadal i l'estiu a casa dels tiets. Però un dia aquell món es fa miques per sempre més.
Continuem amb el thriller de l'estiu: La viuda (Ed. Planeta) de Fiona Barton. El marit de Jean Taylor va ser acusat i absolt d'un terrible crim fa anys. Quan mor de cop, Jean, l'esposa perfecta que sempre l'ha recolzat i cregut en la seva innocència, es converteix en l'única persona que coneix la veritat. Però, fins on està disposada a arribar per a què la seva vida tingui sentit? Ara que Jean pot ser ella mateixa, té una decisió a prendre: callar, mentir o actuar.
Seguim amb la novel·la de Jojo Moyes adaptada a pel·lícula: Yo antes de ti (Nuevas ediciones de bolsillo). Louisa Clark sap moltes coses: les passes entre la parada del bus i casa seva; que li agrada treballar al cafè The Buttered Bun i fins i tot que no estima al seu xicot Patrick. Will Taynor sap que un accident de moto li va treure les ganes de viure. Sap que ara tot li sembla insignificant i trist, i vol posar-hi fi. El que Will no sap és que la Lou està a punt de canviar el seu món amb una explosió de color. I cap dels dos sap que canviarà a l'altre per sempre.
I acabem amb la sisena entrega del Departamento Q: Sin límites (Ed. Maeva) de Jussi Adler-Olsen. El comissari Christian Habersaat porta 17 anys intentant resoldre la mort d'una jove sense èxit. Desesperat, li demana ajuda a Carl que no li fa gaire cas. Quan Habersaat mor en estranyes circumstàncies i, al cap d'uns dies, també el seu fill, Carl no té més remei que implicar-se en el cas. Amb l'ajuda del seus assistents es trasllada a l'illa de Bornholm.  A la casa de Habersaat descobreixen molt material que el comissari va acumular al llarg dels anys. Les pistes porten al Departament Q fins al director d'un centre esotèric. Però Carl, Rose i Assad encara no saben que les seves vides corren perill.