dissabte, 3 de setembre de 2016

Més venuts mes d'agost (infantil/juvenil)

Comencem els més venuts amb un dels finalistes del premi Protagonista Jove 2016/17: Un monstruo viene a verme (Ed. Nube de tinta) de Patrick Ness. 
A les 00.07 en Conor es desperta i es troba un monstre a la finestra. Però no és el monstre de sempre, el del malson que té quasi totes les nits d'ençà que la seva mare va començar la quimioteràpia. I és que el teix del jardí ha pres forma de monstre i les seves branques s'entesten a enredar en Conor en el seus pensaments tot buscant la Veritat, aquell pensament ocult al fons del seu cervell que malda per sortir però que en Conor no s'atreveix a vocalitzar.
Continuem amb La festa major (Ed. La Galera) d'Anna Canyelles i il·lustracions de Roser Calafell. La Clara troba a faltar en Teo. Han sortit al carrer perquè és festa major. La Clara i la mare busquen per tot arreu, però no és pas fàcil: hi ha una gentada de por. I gegants, castellers, grallers, bastoners, firetes... i capgrossos. Fixa't, que n'hi ha un que fa una fila estranya.  
En tercer lloc trobem un altre conte amb temàtica de festa major: Gegants i bestiari (Ed. Cossetània) de Roger Roig i Hugo Prades. Amb l'arribada de l'estiu, ja tenim les festes majors aquí. El Patufet i els seus amics fan vida al carrer i s'ho passen d'allò més bé seguint les cercaviles, en què tenen un destacat protagonisme els gegants, els capgrossos i els elements del bestiari popular i tradicional.
Seguim amb Rocío Bonilla i el seu llibre De quin color és un petó? (Ed. Animallibres). A la Minimoni li encanta pintar mil coses de colors: marietes vermelles, cels blaus, plàtans grocs...però mai ha pintat un petó. De quin color deu ser? Vermell com una deliciosa salsa de tomàquet? Verd com els cocodrils? Com podria descobrir de quin color són els petons?
I acabem amb un llibre perfecte per aquestes dates: 30 històries tot esperant l'escola (Ed. Larousse). El primer dia de l'escola, les primeres estones al pati, els companys nous... A tots els nens els arriba el moment de començar l'escola, on descobriran tot un món nou. Amb aquest llibre els nens tindran el plaer d'escoltar cada nit un relat sobre l'escola tot esperant que comenci el curs.