dissabte, 13 d’agost del 2016

Celebrem el centenari del naixement de Natalia Ginzburg

Aquest estiu ha fet cent anys que va néixer l'escriptora nascuda a Palerm Natalia Ginzburg. Per tant, a la llibreria hem decidit dedicar-li un espai.
Natalia Ginzburg (1916-1991) és una de les veus més importants de la literatura italiana del segle XX, és autora d'una extensa obra narrativa, a més de teatre, assaig literari i polític.
La seva experiència durant la guerra i la del seu primer marit van canviar per sempre la seva identificació amb la seva identitat jueva, i va reflexionar profundament sobre qüestions relacionades amb la guerra i l'Holocaust, temes que va tractar en forma de ficció i assaigs.
En la seva obra trobem les relacions familiars, la política dels anys del feixisme i dels anys posteriors, la Segona Guerra Mundial i la filosofia com a temes principals.
La seva narració commou, endinsant el lector en un calidoscopi literari de petites joies que converteixen els seus llibres en un tresor essencial i fonamental.
Entre les seves obres publicades en català i castellà trobem:


TODOS NUESTROS AYERES
Lumen
20.90€

La que molts han qualificat com la millor novel·la de Ginzburg, ens torna pàgina a pàgina els gestos de la seva gent i els anys del segle XX que van canviar el destí d'Europa: en la mirada d'Anna, la protagonista de la història, està el nostre passat.




LÉXICO FAMILIAR
Lumen
19.90€

Llibre fascinant, autobiogràfic, per les pàgines del qual es passeja en bata la història de la Itàlia antifeixista. Un llibre falsament simple, on les anècdotes quotidianes es barregen amb reflexions profundes.




LAS TAREAS DE CASA Y OTROS ENSAYOS
Lumen
22.90€

En aquests breus i intensos assaigs, trobem notes personals i retrats d'amics com Italo Calvino i Pavese, però també apunts sobre novel·les i pel·lícules que llavors eren novetat i ara s'han convertit en clàssics del segle XX, i articles que parlen del seu compromís polític i resulten essencials per comprendre la història europea.



ESTIMAT MICHELE / QUERIDO MIGUEL
Edicions 62 / Acantilado
18.20€ / 11.50€

Recuperant la novel·la epistolar, Ginzburg ens relata la relació entre generacions i la proximitat i llunyania d'allò humà.






Y ESO FUE LO QUE PASÓ
Acantilado
14€

Història d'un amor desesperat; escrita amb un llenguatge senzill i commovedor, de la lucidesa d'una dona sola que durant anys ha suportat la infidelitat del seu marit.




ANTÓN CHÉJOV : VIDA A TRAVÉS DE LAS LETRAS
Acantilado
9€

Ginzburg ens ofereix una petita però bonica pinzellada de qui va ser un dels escriptors més importants del segle XIX. Un relat bonic, trist i tràgic, que es llegeix com una novel·la.




SERENA CRUZ O LA VERDADERA JUSTICIA
Acantilado
12€

Aquest és el desig de Natalia Ginzburg de moure's contra les injustícies socials i fer front l'absència de valors, la soledat i la incomunicació.





LES PETITES VIRTUTS / LAS PEQUEÑAS VIRTUDES
Àtic dels llibres / Acantilado
15€ / 14€

En aquest llibre trobem el retrat de la vida a la regió dels Abruços amb el seu marit; la guerra i la por i la pobresa consegüents; el record estremidor i sostingut de Cesare Pavese; l'experiència de ser dona i mare, o estampes entranyables de la vida conjugal.