dissabte, 25 d’abril del 2015

Més venuts per Sant Jordi (adults)

Després del dia del llibre toca fer balanç dels llibres més comprats.
Comencem amb el llibre més venut de Catalunya: el premi Ramon Llull d'enguany Algú com tu de Xavier Bosch (Ed. Planeta). En Jean-Pierre Zanardi, galerista a la Rive Gauche, és un esperit lliure. La Paulina Homs, de vida tranquil·la i familiar a Barcelona, arriba a París per al casament de la seva cosina.
Una novel·la sobre la força perdurable de l'amor.
Seguim amb una novel·la històrica: Cremeu Barcelona! de Guillem Martí (Ed. Columna). Estem a finals de la Guerra Civil, els feixistes estan a punt d'entrar a Barcelona, des de Rússia els comunistes donen l'ordre de cremar la ciutat. Però un home ho evita.
L'apassionant novel·la que descobreix Miquel Serra i Pàmies, l'heroi inesperat que va salvar una ciutat.
En tercer lloc el premi Sant Jordi d'enguany: L'àguila negra de Joan Carreras (Ed. Proa). És la novel·la dels que van provar de viure amb entusiasme i plenitud en un país com ells, de tarannà acomodatici. Joan Carreras ens proposa un recorregut emotiu que ens porta, de sorpresa en sorpresa, des de la vaga de tramvies del 1951 fins més enllà de la gran manifestació independentista del 2012.
Continuem amb l'últim llibre d'Albert Espinosa: El món blau estima el teu caos (Ed. Rosa dels Vents). El món blau és una història que enllaça amb El món groc i Polseres vermelles i amb la qual es tanca una trilogia de colors que parlen de vida, de lluita i de mort.
I acabem amb una publicació local: On la terra s'acaba de Marcel·lí Ferrer (Ed. El Cep i la Nansa). Una narració apassionant que ens farà viatjar fins a un dels cims més alts de la terra, el Cho Oyu, una muntanya de l'Himàlaia. Escrita en forma de dietari, la novel·la reviu el dia a dia més realista de la gran aventura que sis alpinistes catalans, que formaven la primera expedició vilanovina a un cim de més de 8.000 metres, van viure ara fa 10 anys.