El passat mes acollíem la presentació del llibre de Úna Finga, pseudònim de la vilanovina Isabel Laso, guanyador del premi Narrativa Playa de Ákaba: La canción del Bardo (Ed. Playa de Ákaba).
El llibre és la primera entrega de la trilogia irlandesa Rebelde, que ens parla del Dublín de 1916, la revolució irlandesa per la independència que passa paral·lelament a la Gran Guerra Europea, on tothom ha de prendre partit. La canción del bardo és una novel·la d'acció, basada en fets reals, que relata importants episodis socials i bèl·lics. En aquesta novel·la, Úna Fingal rescata amb valentia personatges i fets per mostrar-nos una fotografia fidedigna de l'època.
En segona posició tenim el premi Ramon Llull d'enguany Algú com tu (Ed. Planeta)de Xavier Bosch. En Jean-Pierre Zanardi, galerista a la Rive Gauche, és un esperit lliure. La Paulina Homs, de vida tranquil·la i familiar a Barcelona, arriba a París per al casament de la seva cosina.
Una novel·la sobre la força perdurable de l'amor.
Seguim amb María Dueñas i el seu darrer llibre La Templanza (Ed. Planeta). De la jove república mexicana a l'esplèndida Havana colonial; de les Antilles al Jerez de la segona meitat del XIX, quan el comerç de vins amb Anglaterra va convertir la ciutat andalusa en un ambient cosmopolita i llegendari. Per tots aquests escenaris transita La Templanza, una novel·la que parla de glòries i derrotes, intrigues familiars, vinyes, bodegues i ciutats l'esplendor de les quals es va esvair amb el temps.
En quart lloc trobem Hombres buenos (Ed. Alfaguara) d'Arturo Pérez-Reverte. Basada en fets i personatges reals, documentada amb rigor, Hombres buenos narra l'heroica aventura de personatges, orientats per les llums de la Raó, que volgueren canviar el món amb llibres quan el futur deixava de costat les velles idees i l'ànsia de llibertat cap a trontollar trons i mons establerts.
I acabem amb Anna Lleó Albà i el seu llibre de fotografies Vilanova i la Geltrú desapareguda (Ed. Efados). Aquest llibre ens descobreix una interessant selecció de imatges de Vilanova de finals del segle XIX fins a mitjans del segle XX, un petit tresor que ens permet preservar la memòria oral del nostre passat més recent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada