dissabte, 13 d’octubre del 2018

Més venuts mes de setembre (infantil/juvenil)

Amb la tornada a l'escola, no és d'estranyar trobar al capdamunt dels més venuts el conte El monstre de colors va a l'escola (ed. Flamboyant) d'Anna Llenas. El monstre colors s'enfrontarà, aquest cop, al seu primer dia d'escola. Per començar, no sap ni què és! Està una miqueta nerviós. Però no ha de patir perquè allà l'esperen moltes aventures i nous amics. Pàgina a pàgina l'acompanyarem en el descobriment de les rutines, espais i dinàmiques de l'escola, i coneixerem als seus companys de classe. Li agradarà l'experiència? Segur que sí!
A la segona posició trobem Tinc un volcà (ed. El Cep i la Nansa) de Míriam Tirado i il·lustracions de Joan Turu. L'Alba no ho sabia, però a dins hi té un volcà, més o menys entre el melic i les costelles. De vegades, el volcà s'encén i explota. Llavors el foc ho crema tot i l'Alba pateix i s'espanta, tot alhora. Però una nit una fada menuda li explica a cau d'orella què pot fer quan s'enrabia, i aquell truc li farà descobrir sensacions inesperades.
En tercer lloc tenim Vaig a l'escola (ed. El Cep i la Nansa) de Glòria Fort. L'escola, per als més petits, és emoció però també motiu de dubtes i preocupacions. El conte, amb il·lustracions clares i senzilles, repassa el primer dia d'escola amb el propòsit de tranquil·litzar-los.
Continuem amb Mulasses! (ed. El Cep i la Nansa) de Susana Peix i il·lustracions de Sebastià Serra. La mulassa té un gran somni: sortir a la cercavila de la Festa Major! Però té un problema: no salta com els diables, no és alta com els gegants, no treu foc pels queixals com els dracs ni balla com els capgrossos! Com aconseguirà, doncs, fer-se un lloc al cercavila? Una aventura per conèixer de prop el món de les mulasses i descobrir que són les millors balladores del món!
I acabem amb Contes de bona nit per a nenes rebels (ed. Estrella Polar) d'Elena Favilli i Francesca Cavallo. De Serena Williams a Malala Yousafzai, de Coco Chanel a Frida Kahlo, d'Hipàtia a Michelle Obama, aquest llibre narra les vides extraordinàries de cent dones valentes i, a més, conté les il·lustracions de seixanta artistes d'arreu del món. Científiques, astronautes, aixecadores de pesos, jutgesses, xefs... Cent exemples de determinació i audàcia per a les grans somiadores.