dilluns, 4 de setembre de 2017

Més venuts mes d'agost (adults)

Comencem els més venuts amb El silencio de la ciudad blanca (ed. Planeta) d'Eva G. Saenz de Urturi. Tasio Ortiz, l'arqueòleg condemnat pels estranys assassinats que van aterroritzar Vitoria fa dues dècades, està a punt de sortir de la presó en el seu primer permís quan els crims tornen a començar. El jove inspector Unai López, expert en perfils criminals, està obsessionat amb prevenir els crims abans que passin.
En segon lloc tenim una publicació local: Vilanova i la Geltrú de mar: ranxos i ranxaires (ed. El Cep i la Nansa) d'Antoni Miquel Cerveró, Ferran Ferrer i Josep Gámez. Les llegendes de la costa continuen, a través dels seus narradors natural: la gent. Hi van "ranxos i ranxaires", els ranxaires ens donen els secrets més preuats per cuinar els millors ranxos. Cada ranxaire ens ofereix un petit tast de la seva vida quotidiana amb relació a la mar i a la pesca.
A la llista dels més venuts trobem a l'autora de bestseller Paula Hawkins amb el seu darrer llibre dues vegades: Escrito en el agua d'editorial Planeta en tercer lloc i Sota l'aigua d'edicions La Campana en quart. Dies abans de morir, la Nel Abbott va trucar a la seva germana, però la Jules no va agafar el telèfon i va ignorar la seva demanda d'ajuda. Ara la Nel està morta. Diuen que va saltar al riu. I la Jules ha hagut de tornar a un lloc d'on pensava que havia fugit, per fer-se càrrec de la filla adolescent de la seva germana. Però la Jules té molta por. Por dels records que ha tingut enterrats durant molt de temps, de la Casa del Molí i d'una certesa: la Nel no s'hauria llençat mai al buit.
I acabem amb Patria (ed. Tusquets) de Fernando Aramburu. El dia que ETA anuncia l'abandonament de les armes, Bittori es dirigeix al cementeri per explicar-li a la tomba del seu marit el Txato, assassinat pels terroristes, que ha decidit tornar a la casa on van viure. Per més que arribi d'amagat, la presència de Bittori alterarà la falsa tranquil·litat del poble.
El retaule definitiu sobre més de trenta anys de la vida a Euskadi sota el terrorisme.