dijous, 10 d’agost de 2017

Finalistes 22è Premi Protagonista Jove

Com cada estiu coneixem els finalistes del Premi Protagonista Jove. Enguany els seleccionats són els següents:

CATEGORIA 13-14 ANYS

JULES VERNE I LA VIDA SECRETA DE LES DONES PLANTA
Ledicia Costas
Barcanova

El 21 de maig de 1884, el Saint Michel III atraca a Vigo per una avaria a la caldera. El iot és de Jules Verne i l'avaria la provoca, seguint les seves indicacions, en Pierre, el grumet del vaixell. Però per què tant de secretisme? L'escriptor francès desitja visitar una petita farmàcia de Vigo i conèixer al seu amo, ja que està segur que té relació amb les dones planta.

EL BOLÍGRAF DE HIGGS
Rubèn Montañá
Animallibres

L'Èric Bosó obté, de resultes d'una bona acció, un bolígraf que permet convertir en real tot allò que s'hi pugui plasmar damunt d'un paper. Com és ben sabut per les sagues de superherois, un gran poder implica una gran responsabilitat. Però qui vol ser responsable amb 15 anys? L'Èric fa i desfà a la seva voluntat. sense cap més límit que la seva imaginació. El perill arriba quan el bolígraf cau en mans inadequades.
TRAIN KIDS 
Dirk Reinhardt
Pagès

El llibre ens mostra la duresa que han de suportar els emigrants adolescents sud-americans per arribar als Estats Units. Durant un trajecte de milers de quilòmetres i de diversos mesos, els joves que s'atreveixen a deixar casa seva i emprendre aquest camí els hi pot passar de tot. Durant mesos de patiment s'enfilaran a trens i hauran de deixar la seva vida en mans d'altres per aconseguir el seu objectiu.
L'EXPEDICIÓ DEL DOCTOR BALMIS
María Solar
Bromera

A l'hospici de la La Corunya, el 1803, la vida dels nens transcorria entre penúries i fam. Cap d'ells es podia imaginar com canviaria les seves vides l'arribada de l'expedició del rei Carles IV, encapçalada pel doctor Balmis, un pioner en les tècniques de vacunació, que amb el suport del cirurgià Josep Salvany, pretenien portar la vacuna de la verola a Amèrica. 22 nens serien els encarregats de transportar-la en el seu propi cos.


CATEGORIA 15-16 ANYS

XAVAL GRAS ES MENJA EL MÓN
K.L. Going
Edicions de 1984

En Troy té 17 anys i pesa 134kg. Un diumenge, fart de ser la riota de tothom, decideix tirar-se a la via del metro. Però arriba en Curt MacCrae, una llegenda de l'institut, un jove sense sostre, que no només el salva, sinó que li proposa ser el bateria del seu grup. Comença així una estranya relació d'amistat. En Troy, tot i ser conscient de la manipulació del seu nou amic, es deixa portar, conscient que amb l'ajuda d'en Curt trobarà l'autoconfiança i acceptació que necessita.


AQUÍ ÉS ON TOT COMENÇA
Jennifer Niven
Fanbooks

La Libby pesa gairebé 100kg; tot i que ja n'ha perdut més de 90, és encara una noia molt grassa. De fet, a culpa del seu pes va quedar immobilitzada a casa, i la van haver de treure amb una grua per poder-la portar a l'hospital. En Jack pateix en secret una malaltia no gaire coneguda anomenada prosopagnòsia, que l'impedeix reconèixer o distingir les cares de totes les persones. Les diferències són sempre difícils, però ells dos, junts, són prou forts per superar-les.

CAMINS DE NIT
Raimon Portell
Barcanova

Novel·la d'aventures construïda a partir d'interrogants, que comença quan la jove Rut Anglada ha de fugir de la seva ciutat  per salvar la pell. Amb més dubtes que certeses, la Rut es deixa portar per tot un seguit de personatges que semblen conèixer la seva història molt millor que ella. Darrera la seva fugida s'endevina una trama fosca d'interessos polítics de gran abast, amb moltes similituds amb episodis terribles de la història.
LA MÈDIUM
Silvestre Vilaplana
Bromera

La petita Leiza té el poder de predir el futur. Lluny de semblar-li un poder anormal, ho descobreix sense fer-ne escarafalls. Per descomptat, per als adults que hi ha al seu entorn aquesta capacitat és una arma de molt poder, ja qui sigui capaç de posseir la Leiza en pot treure un rèdit fabulós. I aquí comença una fugida desesperada dels qui volen preservar la infantesa i la innocència de la Leiza allunyada dels poderosos que se la volen fer seva.


Les condicions per participar en l'elecció del guanyador les trobareu al web del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil