dilluns, 7 d’agost del 2017

Més venuts mes de juliol (adults)

Comencem els més venuts amb Patria (ed. Tusquets) de Fernando Aramburu. El dia que ETA anuncia l'abandonament de les armes, Bittori es dirigeix al cementeri per explicar-li a la tomba del seu marit el Txato, assassinat pels terroristes, que ha decidit tornar a la casa on van viure. Per més que arribi d'amagat, la presència de Bittori alterarà la falsa tranquil·litat del poble.
El retaule definitiu sobre més de trenta anys de la vida a Euskadi sota el terrorisme. 
Seguim amb la nova novel·la de Isabel Allende: Más allá del invierno (ed. Plaza & Janés). Aquesta és una de les històries més personals de l'escriptora: una obra actual que aborda la realitat de l'emigració i la identitat de l'Amèrica d'avui a través d'uns personatges que troben l'esperança en l'amor i les segones oportunitats.
A continuació trobem dos llibres de l'escriptora d'èxit Paula Hawkins: la seva darrera novel·la Escrito en el agua (ed. Planeta) i l'edició en butxaca de La chica del tren (ed. Planeta). A Escrito en el agua, dies abans de morir, la Nel Abbott va trucar a la seva germana, però la Jules no va agafar el telèfon i va ignorar la seva demanda d'ajuda. Ara la Nel està morta. Diuen que va saltar al riu. I la Jules ha hagut de tornar a un lloc d'on pensava que havia fugit, per fer-se càrrec de la filla adolescent de la seva germana. Però la Jules té molta por. Por dels records que ha tingut enterrats durant molt de temps, de la Casa del Molí i d'una certesa: la Nel no s'hauria llençat mai al buit.
Continuem amb l'edició de butxaca de La chica del tren (ed. Planeta). Al llibre coneixem la Rachel, una noia que agafa cada dia el mateix tren. En una de les cases que veu des del tren hi viu una parella que la Rachel no pot evitar mirar cada vegada. A ella li sembla que tenen una vida perfecta. Fins que un dia veu una escena que la deixa de pedra. De sobte tot ha canviat.
I acabem amb una publicació local: Vilanova i la Geltrú de mar: ranxos i ranxaires (ed. El Cep i la Nansa) d'Antoni Miquel Cerveró, Ferran Ferrer i Josep Gámez. Les llegendes de la costa continuen, a través dels seus narradors naturals: la gent de mar. Hi van "ranxos i ranxaires", els ranxaires ens donen els secrets més preuats per cuinar els millor ranxos. Cada ranxaire ens ofereix un petit tast de la seva vida quotidiana amb relació a la mar i a la pesca.