dimarts, 25 d’abril del 2017

Més venuts per Sant Jordi (infantil/juvenil)

Els llibres més regalats als més petits per aquest Sant Jordi han estat variats.
Al capdamunt tenim El llibre més alt dels castells (ed. Brau) de Raquel Sans, Francisco Montoya i il·lustracions de Carles Arbat. Catalunya és un país de castells, a molts pobles i ciutats hi podem trobar una colla castellera formada per gent de tota classe. En aquest conte ens expliquen els elements característics d'aquesta tradició: en què consisteix fer pinya, per què sonen les gralles i els timbals, com és que cada colla du la camisa d'un color diferent...Amb aquest conte els més petits aprendran una mica més sobre el món dels castells i els castellers.
Continuem amb el nou llibre de Federico Moccia: Tres veces tú (ed. Planeta). Sis anys després, les vides dels protagonistes d' A tres metros sobre el cielo han canviat. Han aconseguit ser feliços, però quan menys s'ho esperen, els seus camins es tornen a creuar.
Després de l'èxit d' A tres metros sobre el cielo i Tengo ganas de ti, arriba l'esperat desenllaç de la història d'amor.
En tercer lloc trobem La llegenda de Sant Jordi (ed. Estrella Polar) d'Emma Martínez. La llegenda explica que fa molt de temps un valent cavaller va alliberar tot un poble que es trobava amenaçat per un drac malvat. Sabeu qui va ser aquest famós cavaller?
A continuació tenim la versió pop-up de T'estimo quasi sempre (ed. Estrella Polar) d'Anna Llenas. El Lolo i la Rita són diferents, i per això de vegades es molesten. És un exemple de com les relacions d'amor s'han de construir des de l'acceptació de les diferents personalitats de les persones que les formen, fins a entendre que són aquestes diferències les que els fan estimar-se tant i sentir la màgia dels pols oposats.
I acabem amb l'àlbum il·lustrat de Benjamin Lacombe: Frida (ed. Edelvives). Aquí trobem un mirada íntima i introspectiva a la personalitat de la pintora i una dels principals icones de la cultura llatinoamericana del segle XX.