Després del cap de setmana intens de Sant Jordi toca fer recompte de quins han estat els llibres més comprats, tan sigui per regalar o fer-se un autoregal.
En primer lloc tenim Vilanova i la Geltrú desapareguda 2: des de baix a mar (ed. Efadós) d'Anna Lleó Albà. En aquest nou recull de fotografies trobem més de 170 imatges que ens il·lustren escenes quotidianes de la vida a baix a mar des de finals del segle XIX fins als anys seixanta.
Seguim amb el premi Ramon Llull d'enguany: Rosa de cendra (ed. Columna) de Pilar Rahola. Són moments efervescents i les guspires comencen a saltar. La Lliga Regionalista guanya les eleccions del 1901 sota el lideratge de Cambó i Prat de la Riba. Els monàrquics i els lerrouxistes s'organitzen i l'estat activa la reacció. Catalunya viu moments de pors i d'incerteses, però també de grans il·lusions i esperances. I la família de l'Albert viu les violentes contradiccions d'una època convulsa que desemboca en la Setmana Tràgica del 1909.
En tercer lloc trobem Els vells amics (ed. Columna) de Sílvia Soler. Un grup heterodox, format per cinc joves creatius i inquiets, estudiants de Belles Arts, es coneix en un viatge a París de quatre dies que els durarà tota la vida.
Una novel·la cent per cent Sílvia Soler sobre els somnis per complir, les decisions vitals, els valors i el pes de l'amistat en les nostres vides.
Continuem amb Nosaltres dos (ed. Columna) de Xavier Bosch. En Kim i la Laura es coneixen a la universitat. Vénen de mons molt diferents. Junts riuen, es diverteixen i, units pel vincle de l'amistat, superen els esculls del destí. Malgrat els seus camins divergents saben que sempre hi són per ajudar-se. Tant se val la distància. Tant se val que triguin molt temps a retrobar-se. Són dos amics, com n'hi ha pocs, a prova de tot.
I acabem amb el nou llibre de Jaume Cabré Quan arriba la penombra (ed. Proa). Un nen poruc que es rebel·la contra la tirania d'un mestre, un assassí que es confessa davant la pròxima víctima, un lladre xuclat pel quadre que acaba de robar, un escriptor que amenaça l'editor de suïcidar-se... Són històries colpidores, que es visiten les unes a les altres, sempre amb dinamisme, energia, tocs d'humor i incursions en la fantasia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada