dijous, 1 de desembre del 2016

Més venuts mes de novembre (adults)

En primer lloc dels més venuts trobem La república catalana de Ramón Cotarelo (Ed. Now). Un anàlisi rigorós que dóna les claus per entendre i participar en el debat polític d'actualitat: la independència de Catalunya, el seu origen, el seu present i el possible futur. Un llibre que exposa els arguments jurídics, polítics, històrics i econòmics que han de contemplar en tot judici estricte del tema i que també es pot llegir com una crònica de la relació entre Catalunya i Espanya al llarg de la història.
Continuem amb Carlos Ruiz Zafón i el desenllaç de la saga El cementerio de los libros olvidados: El laberinto de los espíritus (Ed. Planeta). Aquest és un relat de passions, intrigues i aventures. A través de les seves pàgines arribem al gran final de la saga iniciada amb La sombra del viento, que culmina aquí amb tota la seva intensitat, a la vegada que dibuixa un gran homenatge al món dels llibres, a l'art de narrar històries i al vincle màgic entre la literatura i la vida.
Seguim amb el premi Planeta d'enguany: Todo esto te daré de Dolores Redondo (Ed. Planeta). En aquesta nova novel·la de l'autora de la trilogia d'èxit Baztán ens situem a Galícia, on arrel d'un suposat accident de tràfic, un escriptor descobreix la doble vida que portava el seu marit. Amb un guàrdia civil retirat i un capellà amic del mort, aniran sortint a la llum els més obscurs secrets familiars.
A Todo esto te daré trobem els elements característics de Redondo: trama policíaca, misteris escabrosos, tensió i suspens.
En quart lloc tenim Pasa la noche conmigo de Megan Maxwell (Ed. Esencia). Dennis és un atractiu professor brasiler, que al rebre una oferta de treball en un refinat col·legi britànic es trasllada sense pensar-ho a Londres. Unes antigues amigues li descobreixen els locals swinger, als que hi acudeix encantat fins que coneix a Lola, una dona que a diferència de les altres no cau rendida als seus peus, i que inclòs sembla que l'estigui utilitzant, de la qual s'enamora.
I acabem amb la continuació de La catedral del mar : Los herederos de la tierra de Ildefonso Falcones (Ed. Grijalbo). Fa deu anys milers de lectors es van rendir a l'Arnau Estanyol, el bastaix que va ajudar a construir l'església de Santa Maria, l'església del mar. Ara la història continua amb aquesta impressionant recreació de la Barcelona medieval, una esplèndida novel·la de lleialtat, venjança, amor i somnis per complir.