dissabte, 12 de novembre de 2016

Més venuts mes d'octubre (infantil/juvenil)

Seguim trobant al capdamunt dels més venuts la nova aventura de Harry Potter: Harry Potter i el llegat maleït. En primer lloc el tenim en castellà editat per Salamandra i en segon editat en català per Empúries. El nou llibre és el text de l'obra de teatre que s'escenifica a Londres, escrita per John Tiffany i Jack Thorne, amb l'ajuda de J.K. Rowling.
Ser Harry Potter no ha estat mai fàcil, i continua sense ser-ho ara que és un treballador a la Conselleria d'Afers Màgics, marit i pare de tres fills en edat escolar. Mentre el Harry ha de conviure amb un passat que es resisteix a quedar enrere, el seu fill petit, l'Albus, intenta alliberar-se del pes d'un llegat familiar que no ha volgut mai. Però de cop el passat i el present es conjuguen de manera sinistra i pare i fill descobreixen una veritat desagradable: a vegades el mal sorgeix als llocs més inesperats.
Continuem amb un dels finalistes del premi Protagonista Jove, i a més que podem trobar als cinemes la seva adaptació, Un monstruo viene a verme (ed. Nube de tinta) de Patrick Ness.
A les 00.07 en Conor es desperta i es troba un monstre a la finestra. Però no és el monstre de sempre, el del malson que té quasi totes les nits d'ençà que la seva mare va començar la quimioteràpia. I és que el teix del jardí ha pres forma de monstre i les seves branques s'entesten a enredar en Conor en els seus pensaments tot buscant la Veritat, aquell pensament ocult al fons del seu cervell que malda per sortir però que en Conor no s'atreveix a vocalitzar.
En quart lloc trobem la youtuber Rebeca Stones amb el seu llibre Timantti (ed. Montena). És un thriller protagonitzat per Timantti, una noia de setze anys que es veu immersa en una apassionant trama d'espionatge mentre intenta sobreviure a la selva del seu nou internat.
I acabem amb La castanyera (Ed. Baula) d'Elena Ferro i il·lustracions de Subi. Descobreix com va ser que la castanyera va esdevenir el personatge més popular de Tots Sants i de la tardor. A més, el conte porta cançons de la temàtica, i una explicació de la tradició per als que volen saber-ne més.