dijous, 1 de desembre del 2016

Més venuts mes de novembre (infantil/juvenil)

Al capdamunt dels més venuts tenim la nova aventura de Harry Potter: Harry Potter i el llegat maleït. En primer lloc el tenim en castellà editat per Salamandra i en tercer editat en català per Empúries. El nou llibre és el text de l'obra de teatre que s'escenifica a Londres, escrita per John Tiffany i Jack Thorne, amb l'ajuda de J.K. Rowling.
Ser Harry Potter no ha estat mai fàcil, i continua sense ser-ho ara que és un treballador a la Conselleria d'Afers Màgics, marit i pare de tres fills en edat escolar. Mentre el Harry ha de conviure amb un passat que es resisteix a quedar enrere, el seu fill petit, l'Albus, intenta alliberar-se del pes d'un llegat familiar que no ha volgut mai. Però de cop el passat i el present es conjuguen de manera sinistra i pare i fill descobreixen una veritat desagradable: a vegades el mal sorgeix als llocs més inesperats.
Continuem amb el nou llibre del diari de Greg: Tot o res de Jeff Kinney (Ed. Estrella Polar). El Greg mata les hores jugant a la consola de joc. La seva mare, farta que el seu fill no aixequi el cul del sofà, li diu que ha d'obrir nous horitzons i espavilar-se. Llavors en Greg troba una càmera de vídeo antiga al soterrani de casa seva i de sobte veu la llum: gravarà una pel·lícula de por amb els seus amics i així es faran rics i famosos!
En quart lloc tenim el nou volum de la col·lecció Gingoler d'El Cep i la Nansa: El Ratolí Pérez de Montse Balada i il·lustracions de Julilustrador. El Ratolí Pérez era molt feliç quan feia la seva feina. Nit rere nit sortia de casa per anar a recollir les dents dels nens i les nenes. Fins que un dia va aparèixer el Ratolí Giménez proclamant-se el nou ratolí de les dents! Quin embolic! Qui serà el nou ratolí de les dents: en Pérez o en Giménez?
I acabem amb Un monstruo viene a verme de Patrick Ness (ed. Nube de tinta). A les 00.07 en Conor es desperta i es troba un monstre a la finestra. Però no és el monstre de sempre, el del malson que té quasi totes les nits d'ençà que la seva mare va començar la quimioteràpia. I és que el teix del jardí ha pres forma de monstre i les seves branques s'entesten a enredar en Conor en els seus pensaments tot buscant la Veritat, aquell pensament ocult al fons del seu cervell que malda per sortir però que en Conor no s'atreveix a vocalitzar.