dimarts, 26 d’abril del 2016

Més venuts de Sant Jordi (infantil/juvenil)

És normal trobar entre els més venuts pels més petits llibres sobre aquesta diada tan bonica. Per això, comencem amb Una llegenda de Sant Jordi (Ed. Andana) de Joan Portell i il·lustracions de Sebastià Serra. A la vora del mar, una nena convida a un trist nen a jugar. Tots dos comencen un joc molt especial. Amb les seves mans construiran un castell de sorra enorme, amb un rei... i així van relatant la llegenda del cavaller mata dracs més famós.
I entre els més venuts de Sant Jordi no hi pot faltar un Stilton, aquest cop Rescat al regne de la fantasia (Ed. Destino). El novè viatja al Regne de la Fantasia és una edició molt especial. Geronimo viatja al rescat de la reina Flordiana, que ha desaparegut i juntament amb ella tres objectes màgics. Serà capaç el Cavaller Sense Màcula i Sense Temença de trobar-los i salvar el Regne de la Fantasia?
Continuem amb El monstre de colors (Ed. Flamboyant) d'Anna Llenas. El monstre de colors haurà d'aprendre a posar en ordre l'alegria, la tristesa, la ràbia, la por i la calma. Amb aquest magnífic àlbum il·lustrat i les seves il·lustracions expressives, els més petits de casa podran identificar amb facilitat les diferents emocions que viuen dia a dia.
En quart lloc tornem a trobar un altre conte sobre Sant Jordi: Sant Jordi i el drac (Ed. La Galera) d'Anna Canyelles i il·lustracions de Roser Calafell, ara en cartoné. A Montblanc estan de pega, un drac ferotge i famolenc amenaça la comarca. Els vilatans li lliuren animals i aviram, però el drac s'ho acaba tot i li han de lliurar noies. El dia que li toca a la filla del rei, en passarà una de grossa: una cosa llegendària!
I acabem amb Wonder (Ed. La Campana) de RJ Palacio. August Pullman ha nascut amb una greu deformació a la cara i s'ha hagut de sotmetre a tantes operacions que no ha pogut anar mai a l'escola, fins ara, que té 10 anys i està a punt de començar 5è.
Una història bonica i divertida que agradarà dels dels més joves fins als més grans.