dimarts, 19 d’abril del 2016

Lectures per Sant Jordi

EDUCACIÓ INFANTIL

EN BLAU I EN BERTIE
Kristyna Litten
Blume
11.90€

En Bertie és una girafa amb una vida molt monòtona. Però a ell ja li està bé. Fins que un bon dia en Bertie al despertar-se no veu ningú. Ell mai havia estat sol! Llavors coneix una criatura ben bé com ell, però de color Blau. A partir d'aquell moment tot canvia...




IMATGIARI
Àngels Navarro
Barcanova
12.95€

Aquest és un llibre d'imatges i paraules, especialment escollides, amb el qual els més petits podran jugar, aprendre vocabulari i fer lectura d'imatges.





LES JOGUINES
Pere Martí i Roser Matas (il.)
Barcanova
6.90€

Selecció de rodolins amb molt de ritme que facilita la recitació i la memorització, alhora que descobreix als més petits algunes de les joguines més divertides que hi ha.



PETIT ARBRE
Jenny Bowers
Brúixola
14€

Recorre les estacions de l'any amb el llibre. La petita llavor es desperta entre milers de flors precioses i el petit arbre comença a créixer. La primavera ja és aquí!
Aixeca les 25 solapes sorpresa i aprèn paraules noves! 



ÓS, UN CAU!
Nicola Grossi
Thule
12€

És possible explicar una història només amb formes, colors i sons? El resultat és aquest conte, un viatge a la recerca del cau de l'ós que s'ha d'imaginar i escoltar. Segueix les línies, troba el camí, però compte amb no caure en els forats!


CICLE INICIAL

AMELIA EARHART
Mª Isabel Sánchez Vergara i Mariadiamantes (il.)
Alba
16€

Amelia Earhart va ser una valenta aviadora nord-americana. El seu esperit aventurer la va portar a convertir-se en la primera dona a creuar l'oceà Atlàntic en avioneta sola. Aquesta col·lecció de contes ens descobreix qui eren aquestes grans dones de la història contemporània.




 LA PRINCESA I EL GEGANT
Caryl Hart i Sarah Warburton (il.)
Maeva
14.90€

La princesa Laia no pot dormir per culpa d'un gegant rondinaire que no para de fer soroll durant la nit. Però quan la Laia va a veure'l amb el seu llibre de contes se li acudeix una idea brillant que és exactament el que necessita el gegant. 



QUI HO SAP TOT DE LA FAMÍLIA DE L'ARTUR?
Stefanie Pfeil
Edebé
5€

La familía de l'Artur té molts secrets. Qui és que els sap tots? El que sap tothom i també el que no sap ningú.
Sempre hi ha algú silenciós que ho pot veure tot sense ser vist.
Una història divertida per llegir en uns 15 minuts.


STÍNA: LA NENA DE GEL
Lani Yamamoto
Babulinka
14.96€

Stína era una nena que sempre tenia fred. A l'estiu, vestia mitges i mitjons. A l'hivern encara era pitjor, no sortia mai de casa. Com podien la resta de nens jugar a fora? Que no es morien de fred? Fins que un dia, la visita d'uns nens escalfarà el seu cor i canviarà la seva vida per sempre.



UNA LLEGENDA DE SANT JORDI
Joan Portell i Sebastià Serra (il.)
Andana
15.50€

A la vora del mar, una nena convida a un trist nen a jugar. Tots dos comencen un joc molt especial. Amb les seves mans construiran un castell de sorra enorme, amb un rei... i així van relatant la llegenda del cavaller mata dracs més famós.



CICLE MITJÀ

CON EL OJO DE LA I: POEMAS PARA IR EN TREN
Mar Benegas i Olga Capdevila (il.)
A buen paso
16€

En aquest llibre el lector s'ha de preparar per un viatge a través de les paraules: trobarà cal·ligrames, llenguatges secrets i altres misteris a resoldre, poemes en els que tan sols apareix una vocal.
Un llibre per jugar amb les paraules de la mà d'un detectiu i el seu gos.


EL CUENTO DEL CARPINTERO
Iban Barrenetxea
A buen paso
15€
Firmín és el millor fuster que ha existit, de manera quan el baró Von Bombus perd un braç en una batalla, acudeixen a ell perquè li fabriqui un de nou. El resultat serà tan espectacular, que les ganes del baró de combatre seguiran creixent i Firmín anirà reemplaçant les extremitats fins a quedar-se sense fusta. Així arribem al divertit desenllaç de la història.



EL GAT, EL GOS, LA CAPUTXETA VERMELLA, ELS OUS EXPLOSIUS, EL LLOP I L'ARMARI DE L'ÀVIA
Diane Fox i Christyan Fox (il.)
Brúixola
12.95€

Aquesta és la història d'un gat contacontes, un gos mooolt preguntaire i una Caputxeta Vermella amb una supercistella voladora plena d'ous explosius.



L'OCELL QUE NO PASSAVA ELS DIJOUS
Dolors Garcia i Cornellà i Sílvia Cabestany (il.)
Animallibres
8.75€

La senyora Vitxisuàs era cuinera. Havia treballant a un munt d'hotels i restaurants, però hi havia un lloc on no li agradava gens anar a cuinar: a les escoles. Deia que els nens i les nenes no s'acabaven el menjar del plat, que de vegades el tiraven per terra, o simplement se l'amagaven a les butxaques.


UN LLOC PER A LA RULA
Mar Pavón i Maria Girón (il.)
Tramuntana
13€

La Rula busca el seu lloc al món, tot i que la seva família li recorda que el seu lloc és a casa fent llits, preparant, el dinar...Però un dia els llibres es creuen a la seva vida. Gràcies a ells, la Rula comprendrà que el seu lloc és aquell al que els seus passos la portin.


CICLE SUPERIOR

ARA TORNEM, HEM ANAT UN MOMENTET A L'ÀFRICA
Oliver Scherz i Oriol Vidal (il.)
Cruïlla
8.50€

Una nit de tempesta, dos germans senten uns cops misteriosos a la finestra. Resulta ser un elefant que s'ha escapat del zoo i vol tornar a casa seva, a l'Àfrica. Els dos germans decideixen acompanyar-lo però per on s'hi va, exactament, a l'Àfrica? Tots plegats comencen un viatge meravellós durant el qual tindran moltes aventures i faran un munt d'amics.



CIRCUS MIRANDUS
Cassie Beasley
La Galera
19.95€

En Michah emprèn un viatge increïble per mons reals i fantàstics en busca d'una cura per al seu avi Ephraim.



EL DESHIELO
Riki Blanco
A buen paso
19€
Dos pobles enfrontats des de fa temps, una nit es conquereixen mútuament. Al adonar-se, cada família es queda a viure a la casa més semblant a la seva. Mentrestant els reis negocien sense arribar a un acord. Fins que els habitants comencen a passar d'un poble a l'altre, i fan amistat amb els de l'altre costat. Mentrestant, els reis segueixen negociant, però ja ningú els hi fa cas.



RES NO ÉS COM DIUEN ELS CONTES
Anna Tortajada i Jorge del Corral (il.)
Animallibres
8.75€

La Júlia farà 10 anys. Li sembla que, així que compti els anys amb números de dues xifres, ja serà gran. Ella però no té cap ganes de fer-se gran, però tampoc sap com evitar-ho.


L'ÚLTIM GAT BIRMÀ
Rosa Moya i Luciano Lozano (il.)
Bambú
7.90€

Des que sent uns miols misteriosos, en Charlie no aconsegueix aclucar l'ull ni es concentra a l'escola. Fins que una nit, la llum violàcia d'uns ulls felins li arriba des d'una de les finestres del luxós pis de la seva veïna. Pot ser que hagi segrestat un gat? Mentrestant, al monestir birmà de Mandalay, el monjo budista Hui Gen es pregunta on pot haver anat el petit Hsaya, l'exemplar més jove d'una raça sagrada de gats amb poders increïbles.