dissabte, 2 de gener del 2016

Més venuts mes de desembre (adults)

Comencem any amb els més venuts del darrer mes del 2015.
En primer lloc trobem la segona part de la novel·la sobre els fets del 1714 d'Albert Sánchez Piñol: Vae Victus (Ed. La Campana). Vae Victus narra quatre noves aventures de l'enginyer Martí Zuviría. El llibre comença el 12 de setembre de 1714, l'endemà de la caiguda de Barcelona.
Sánchez Piñol confirma amb Vae Victus el seu pols narratiu, un equilibri prodigiós entre el rigor històric i la imaginació més desbordant.
Continuem amb l'últim volum de la col·lecció del Cep i la Nansa Els nostres fotògrafs: Joan Artigues. Un magnífic reportatge fotogràfic dels anys 20 del segle passat sobre els paisatges i llocs més emblemàtics de la comarca del Garraf. Una obra que destaca per la professionalitat del seu autor i la seva qualitat artística, i que, fan d'aquest llibre una important obra gràfica.
En tercer lloc trobem el Llibre de la Marató 2015: diabetis i obesitat (Associació d'Editorials Independents). Escriptors i il·lustradors han creat relats i imatges que descriuen la vida dels afectats per la diabetis i l'obesitat, amb una mica de tristor o de tendresa, o amb un pessic d'humor o d'ironia, per fer-nos més propera la situació dels que afronten aquests greus trastorns de salut.
Seguim amb la nova novel·la d'Almudena Grandes: Los besos en el pan (Ed. Tusquets). A la perruqueria, al bar, a les oficines o al centre de salut, molts veïns, protagonistes d'aquesta delicada novel·la coral, viuran moments agredolços d'una solidaritat inesperada, de indignació i de ràbia, però també de tendresa. I aprendran per què els seus avis els hi van ensenyar, quan eren petits, a besar el pan.
I acabem amb Matilde Asensi i la seva darrera novel·la El regreso del Catón (Ed. Planeta). Escrita amb rigor, amb un ritme que manté en alerta als lectors pàgina rere pàgina i capítol rere capítol, El regreso del Catón és una combinació magistral d'aventura i història amb la que Asensi ens atrapa de nou per no deixar-nos escapar fins a l'última paraula.