dimecres, 23 de setembre del 2015

A la tardor anem a buscar bolets! (adults)

Avui primer dia de tardor comença l'època en què el bosc s'omple de gent amb cistells buscant bolets. Per tant, a continuació us detallem un llistat de llibres necessaris per conèixer els bolets, cuinar-los o inclòs fer-ne una bona compra.


CONÈIXER ELS BOLETS
Jaume Sañé
Cossetània

Aquest llibre és la porta que et permetrà entrar al món dels bolets tocant de peus a terra, sense anar més enllà de la seva identificació, els seus valors culinaris i les seves curiositats. 
Tria dels millors bolets per la cuina, els més tòxics, els més curiosos, els més bonics...


GUIA DE BOLETS PER DUR SOTA EL BRAÇ
Ramon Pascual
Columna

L'autor de referència del món dels bolets ens presenta una guia clàssica dels bolets de Catalunya per al gran públic amb dos trets diferencials respecte a les guies ja existents: d'una banda, una introducció amena i entretinguda en forma d'entrevista, i de l'altra, una presentació de cada bolet de manera molt gràfica, a tot color i amb una fitxa tècnica clara i directa, a més de receptes de cuina.



LES MILLORS RUTES PER TROBAR BOLETS
Marc Estevez Casabosch
Ara llibres

Tots els mapes i secrets que calen per ser el rei dels bolets! A dins del llibre s'hi amaguen mapes de diversos punts de Catalunya carregats d'informació, recomanacions i consells de l'expert, fotografies de bolets i el seu entorn... Rutes que es poden fer en família i acompanyats dels més petits. 


FASCINANTS BOLETS
Celdoni Fonoll
Mina

Amb la seva poesia fresca, planera i rigorosa, Celdoni Fonoll aconsegueix fer-nos sentir l'emoció de trobar els bolets, l'olor que els acompanya, el plaer d'assaborir-los...A més, ens aporta una interessant antologia literària sobre els bolets i dades curioses de la cultura popular ens envolta. Completen el llibre fotografies i informació científica i culinària de la mà de Ramon Pascual i Núria Duran.

LA CUINA TRADICIONAL DELS BOLETS
Jaume Carles i Font
Cossetània

Si volem parlar de cuina catalana estem obligats a parlar de bolets. Són presents sobretot en la cuina de pagès, en la qual, sense preferències, qualsevol espècie comestible s'utilitza per elaborar la majoria dels plats de la cuina tradicional. L'aficionat a la cuina hi trobarà unes receptes originals, senzilles i de fàcil preparació, així com un extens capítol que explica els diversos mètodes de conservació.



COMPRADORS DE BOLETS
Cecilia Lorenzo
Ara llibres

Finalment, de la mà de Cecilia Lorenzo ens arriba un llibre per a trobar bolets sense haver-los de collir. Un llibre enfocat a tots els compradors amants de la cuina. Des del revolt de la carretera comarcal on pots trobar rovellons a la venda fins a les botigues de delicatessen on hi ha els millors ous de reig, passant per les parades dels mercats fixos i ambulants, fires especialitzades...