dissabte, 8 de novembre de 2014

Més venuts mes d'octubre (infantil/juvenil)

Al capdamunt dels més venuts d'octubre trobem Bandolers i barretines: el 1714 al Penedès de Bernat Soler i il·lustracions de Lluís Masachs (El Cep i la Nansa edicions). Aquesta és la llegenda d'en Morrut, el bandoler més conegut de totes les terres del Penedès, que el 1714 va protagonitzar la gran revolta dels ceps i les barretines contra les tropes enemigues de Felip V. 
Seguim amb el Cep i la Nansa i el seu nou llibre Castanyada: l'aventura de Maria Castanya de Montserrat Balada i il·lustracions d'Eva Sans. La castanyada està en perill! Maria Castanya, la castanyera més famosa, viurà una aventura trepidant al veure que els castanyers no han fet cap castanya. És que cada any el fred arriba més tard i això no pot ser! Ho aconseguirà?
I a continuació tornem a trobar un altre conte sobre la castanyada, en aquest cas La Castanyada d'Anna Canyelles i il·lustracions de Roser Calafell (La Galera). 
Avui és Tot Sants i en Pau vol que l'avi li expliqui un conte. I ell li explica un conte molt especial. Vet aquí que l'avi, de nen, era molt entremaliat i tenia por que algun dia algú li clavés una castanya...
I acabem amb el quart i cinquè lloc reservats al nou llibre del Greg, en català i castellà, Diari del Greg 8 Mala sort de Jeff Kinney. Greg Heffley està en un mal moment. El seu millor amic, Rowley Jefferson, passa d'ell des que té novia. La cosa està tant malament que fins i tot el Manny, el seu germà petit, té més amics que ell... No obstant, el Greg no vol rendir-se i està disposat a fer de tot per tal de convertir-se en el noi més popular de l'escola.