dilluns, 1 de desembre de 2014

Més venuts mes de novembre (adults)

El primer lloc dels més venuts tenim el llibre de la Marató de TV3 (Rosa dels vents edicions), enguany dedicat a relats sobre les malalties del cor. En aquest volum participen escriptors i il·lustradors com Enric Calpena, Paula Bonet, Ada Castells, Patrícia Gabancho, Jordi Labanda o Vicenç Pagès Jordà.
En segona posició tenim el llibre del vilanoví Albert Jorquera : Corrent cap a l'impossible (Cossetània Edicions). Aquest llibre és un apassionant viatge cap a l'ultrafons, un dels esports més extrems i exigents que hi ha al món.
Continuem amb Pilar Rahola i el seu darrer llibre Mariona (La Magrana edicions). El 1824, a la vila de Gràcia, la jove Mariona, està a punt de casar-se. La vida, humil i senzilla, li somriu. Però els anys que es preparen són els d'un segle convuls. Revoltes, repressions, la industrialització del país i la primera vaga general, les llavors del republicanisme, la maçoneria i la Renaixença. El país canvia, i la consciència de dona i ciutadana de la Mariona també.
En quart lloc tenim el desenllaç de la trilogia Baztan de Dolores Redondo: Ofrenda a la tormenta (Ed. Destino). Una dona denuncia que la mort de la seva néta li sembla sospitosa veient el comportament estrany del pare de la nena, que ha estat detingut quan intentava robar el cadàver. L'àvia de la nena parla d'una criatura màgica de la zona, causant dels malsons que treu la vida durant el somni. La investigació del cas portarà a Amaia i al seu equip a descobrir algunes irregularitats en casos semblants. Trepidant i estremidora, la trama s'accelera fins a una resolució sorprenent, en la que Amaia ha d'enfrontar-se a l'autèntic origen dels successos de la vall de Baztan.
I acabem amb una altra novetat del mes de novembre: El impostor de Javier Cercas (Ed. Literatura Random House). Cercas ens relata l'enigma de la història d'Enric Marco, un barcelonès que es va fer passar per supervivent dels camps nazis i va ser descobert el 2005, després de presidir durant tres anys l'associació espanyola de supervivents.