dissabte, 8 de novembre de 2014

Més venuts mes d'octubre (adults)

Comencem el més venuts d'octubre amb l'autor de bestsellers Ken Follett i la tercera part de la seva trilogia Century: El umbral de la eternidad, llibre que també el trobem editat en català en el quart lloc del rànquing de més venuts. 
Des del sud d'Estats Units fins a Siberia, de Cuba fins al Londres dels anys seixanta, El llindar de l'eternitat és la història d'aquelles persones que van lluitat per la llibertat individual enmig del gran conflicte entre els dos països més poderosos del moment.
Seguim amb el darrer llibre de Lluís Llach: Les dones de la principal (Empúries). Àvia, mare i filla són les tres dones que, al llarg de quasi un segle, han regentat la Principal, el casal més assenyalat del poblet de Pous. Però en la història de la Principal hi ha un punt fosc: l'assassinat d'un home que n'havia estat el capatàs el juliol de 1936. Passada la guerra, un inspector de policia decidit a resoldre el cas emprèn una investigació que el portarà a descobrir els secrets de la família i una xarxa feta amb els nusos del temperament, la passió i el poder.
En tercer lloc tenim És l'hora dels adéus? de Xavier Sala i Martín (Rosa dels vents). Amb un estil directe, clar i contundent, Sala Martín ens fa una radiografia magistral de quina ha estat la situació econòmica i política dels darrers anys i de quin pot ser el futur de Catalunya.
I acabem amb el llibre del vilanoví Albert Jorquera: Corrent cap a l'impossible (Cossetània Edicions). Aquest llibre és un apassionant viatge cap a l'ultrafons, un dels esports més extrems i exigents que hi ha al món.