dissabte, 6 de setembre de 2014

Més venuts mes d'agost (adults)

Al capdamunt dels més venuts del mes d'agost trobem Jaume Brichfeus amb el seu Racons de Montserrat, editat per l'Ajuntament de Canyelles. Aquest és el darrer llibre del pintor vilanoví, un recull de les seves obres que mostren, des de diversos punts de vista artístics, diferents racons de Montserrat.
Seguim amb el nou llibre de Paulo Coelho: Adulterio (Ed. Planeta). Linda està casada amb un home ric, tenen dos fills i la família viu en una casa a Ginebra. Treballa en el diari més important del país, i és tot el que es podria desitjar. A ulls de tothom la seva vida és perfecta. No obstant, no és feliç, i es sent culpable per no ser capaç de gaudir del que té. 
Un dia el diari l'envia a entrevistar a Jacob König, un antic xicot del institut que ara és polític. Aquesta retrobada serà suficient per a què ella es senti capaç de fer el que somiava des de petita i comença a donar peu a les seves fantasies. Ara farà tot el que estigui a la seva mà per conquistar aquest amor impossible i anirà fins el fons del pou de les emocions humanes per, per fi, trobar la seva redempció.
En tercer lloc tornem a trobar Yo fui a EGB (Ed. Plaza & Janés) de Javier Ikaz i Jorge Díaz. Tots els que vau anar a EGB sabeu que hi ha mil històries per explicar i esteu desitjant retrocedir en el temps per recordar-les totes en un llibre totalment il·lustrat i escrit pels autors del blog d'èxit Yo fui a EGB.
En quarta posició tenim El jardín a la luz de la luna de  Corina Bomann (Ed. Maeva). Des de que Lilly Kaiser, una dona que regenta una botiga d'antiguitats, va perdre el seu marit, no ha tingut moltes ganes d'emprendre nous projectes. Però un ancià estrany que li deix un misteriós violí antic, acompanyat d'una partitura titulada El jardín a la luz de la luna, desperta la seva curiositat. Lilly es posa en contacte amb una amiga musicòloga i juntes buscaran l'origen de l'enigmàtic instrument.
I acabem amb Marta Rojals i el seu llibre L'Altra (La Magrana edicions). Amb el teló de fons de l'actualitat més omnipresent i fent gala de l'estil fresc i personal, el sentit de l'observació afinat i la bona orella per a diàleg, Marta Rojals desplega present i passat com un mecanisme exacte al voltant d'una protagonista plena d'arestes i ofereix una novel·la extraordinària sobre els secrets, les relacions i la necessitat d'oblidar.