dissabte, 1 de febrer del 2014

Més venuts mes gener (adults)

En el primer lloc dels més venuts del gener trobem No estamos locos de El Gran Wyoming (Ed. Planeta). Aquest llibre és un relat ple d'humor, ironia i crítica social que ens explica el per què estem atrapats en aquest moment polític i ideològic. A més, és un manifest on el Gran Wyoming plasma tota la indignació, la passió i el sarcasme que agita la societat sencera avui en dia.
Julia Navarro amb la seva última novel·la Dispara, yo ya estoy muerto (Ed. Plaza & Janés) també ha estat dels més venuts en aquest mes de gener. Una història extraordinària de personatges inoblidables, les vides dels quals s'entrellacen amb moments claus de la història (finals sXIX-mitjans sXX).
En tercer lloc tenim Quan en dèiem xampany de Rafel Nadal (Ed. La Columna). Als 16 anys, Francisco Oller abandona Cassà de la Selva, viatja al nord en busca de futur i acaba creant una potent indústria de taps de suro a Reims. Allà cria quatre fills de personalitats molt fortes. A través d'ells, Nadal construeix una saga familiar que transita pels cent anys més convulsos de la història d'Europa: des de la Primera Guerra Mundial fins el renaixement europeu després de la Segona Guerra Mundial.
En una quarta posició trobem la versió en butxaca de El tiempo entre costuras de María Dueñas (Ed. Temas de hoy). L'emissió de la sèrie televisiva basada en el llibre ha ajudat a tornar a col·locar entre els més venuts la primera novel·la de Dueñas.
I acabem amb un dels llibres més regalats entre els nostàlgics: Yo fui a EGB de Jorge Díaz i Javier Ikaz (Ed. Plaza & Janés). Els barrufets, Naranjito, Parchís, ET, els minerals, els cucs de seda...Tots els que vau anar a EGB sabeu que hi ha mil històries per explicar i esteu desitjant retrocedir en el temps per recordar-les totes en un llibre totalment il·lustrat i escrit pels autors del blog d'èxit Yo fui a EGB.