dijous, 27 de febrer del 2014

Llibres per Carnaval

Ja tenim el Carnaval aquí! La festa de les festes, la més boja, amb més disbauxa. Avui comença un dels seus actes més dolços i empastifosos: la merengada. I per celebrar-ho us presentem unes quantes novetats de contes infantils sobre carnaval.
Dins la col·lecció de l'editorial Barcanova El bosc de colors trobem Visca el Carnestoltes! d'Estel Baldó, Rosa Gil i Maria Soliva, i il·lustracions de Núria Feijoó. Aquesta col·lecció està pensada per afavorir la lectura autònoma dels més petits (escrit en lletra de pal i lletra lligada). 
En Visca el Carnestoltes!, el Rei carnavalesc va donant consignes a uns nens d'una escola per preparar el Carnaval. Així doncs, un dia han d'anar vestits amb el pijama, un altre amb bigotis pintats...fins que arriba el cercavila i van tots completament disfressats.
La col·lecció El Patufet i les tradicions catalanes de Cossetània Edicions ha tret un nou conte sobre el Carnaval: Ens disfressem per Carnaval de Roger Roig i Hugo Prades. En aquest conte el Patufet i els seus amics s'apunten a la disbauxa del Carnaval, la festa més irreverent del nostre calendari festiu. Ben disfressats, surten al carrer i s'afegeixen a la gresca sota les ordres del rei Carnestoltes. Però la diversió perilla, perquè una vella senyora està entestada a imposar l'ordre...
I parlant d'aquesta senyora tenim La Vella Quaresma d'Estel Baldó, Rosa Gil, Maria Soliva i il·lustracions de Cristina Zafra (Ed. Barcanova). La Vella Quaresma és una senyora velleta que té set cames i a qui agrada l'ordre i la tranquil·litat. Un dia, però, s'adona que ha arribat en Carnestoltes i que tot és disbauxa i gresca al carrer. Amb una puntada de peu, aconseguirà fer fora en Carnestoltes i que la pau i la calma torni a tot arreu.
I acabem amb La Vella Quaresma d'Elena Ferro i il·lustracions de Subi, de la col·lecció Els contes del follet de l'editorial Baula. En aquesta col·lecció hi trobem un conte basat en una tradició o costum (en aquest cas, la Quaresma) explicat per Sebastià Panarra, el follet de les festes. A més, conté la cançó La Vella Quaresma, i una explicació de la Quaresma per als que volen saber-ne més.
Descobreix com va ser que la Vella Quaresma va esdevenir un personatge que, amb cada cama que perdia, acostava una mica més la primavera.
A més, si veniu a la llibreria trobareu contes sobre com maquillar-vos i disfressar-vos per Carnaval. 
I no us preocupeu per la Vella Quaresma, encara queden uns quants dies de festa i diversió carnavalesca!
Bon Carnaval 2014!