dimecres, 15 de gener de 2014

Més venuts mes desembre (infantil/juvenil)

Per segon mes consecutiu trobem en el primer lloc el còmic Astèrix i els pictes de Jean-Yves Ferri, Didier Conrad, Albert Uderzo i René Goscinny (Ed. Salvat). Arriba el nou volum de la col·lecció clàssica d'Astèrix amb els personatges de sempre i molts de nous: diversos clans sencers, de fet! En aquesta ocasió, Astèrix i Obèlix viatgen a Caledònia, l'Escòcia romana.
En segona posició tenim el Stilton més nadalenc amb L'estrany cas del tió desaparegut (Ed. Estrella Polar). Era un tranquil dissabte de principis de desembre i Stilton estava decorant l'arbre de Nadal amb el seu nebot Benjamí, i la seva amiga Pandora...quan va aparèixer Xafarot Nesquitt amb una de les seves pensades: passar uns dies a Barcelona! Però el viatget es va convertir en una aventura de bigotis. Aalgú es dedicava a robar els tions de les cases i les escoles!
En tercer lloc també tenim un conte molt nadalenc: El tió de Nadal d'Anna Canyelles i Roser Calafell (Ed. La Galera). Arriba la nit de Nadal i s'ha de fer cagar el tió. En aquest llibre de la col·lecció tradicions expliquen als més petits la història del tió de Nadal.
En quarta posició trobem un altre llibre sobre el Nadal. Pinta i escriu: El caganer d'Anna Canyelles i Roser Calafell (Ed. La Galera). Quina notícia! Quina alegria! El Nen Jesús, és nat, en una establia! Tothom va a adorar-lo... fins i tot el caganer. Però algun dimoni trapella s'ha endut els colors. Ràpid, agafa colors i pinta el conte d'El Caganer!
I acabem amb la Nikki i el seu Diari d'una penjada 5: Ueee! Una crac del periodisme de Rachel Renée Rusell (Ed. Estrella Polar). La Nikki està esverada, s'ha assabentat que la seva arxienemiga Mackenzie vol escriure en Brandon en la seva columna de xafarderies del diari de l'institut. La Nikki no ho pot admetre. I l'única possibilitat d'aturar-la és entrar a formar part de la redacció del diari.