dimecres, 9 d’octubre de 2013

Més venuts mes de setembre (adults)

Comencem el rànquing de més venuts d'aquest setembre amb el llibre Ser o no ser catalans de Toni Albà (Ed. Columna). 
"Som catalans. Però l'estat del qual formem part és el Estado Español. Per tant hem d'afirmar que som catalans però estem espanyols. Ho posa al meu DNI: España. Estem espanyol com qui està constipat, engripat, emprenyat, fart, com qui està pagant, com qui n'està fart d'estar pagant..."
El passat 13 de setembre vam tenir la presentació d'aquest llibre al Museu Romàntic Can Papiol, per tant no és d'estranyar que acabés entre els primers dels més venuts.
En la segona posició trobem el nou llibre de Sergi Pàmies: Cançons d'amor i de pluja (Ed. Quaderns Crema). Els 26 contes s'estructuren com un recital d'emocions i reflexions sobre la vulnerabilitat i els rituals més absurds de l'edat madura. Pàmies se submergeix en les aigües estancades de l'amor, la dependència de la memòria heretada, el dolor pels absents i el plaer d'escriure sense saber on és la frontera entra la invenció i l'autobiografia.
En tercer lloc tenim Dispara, yo ya estoy muerto de Julia Navarro (Ed. Plaza Janés). Una extraordinària novel·la de personatges inoblidables amb els quals vivim moments clau de la Història, des de finals del segle XIX fins a mitjans del segle XX, i recrea la vida de ciutats tan emblemàtiques com Sant Petersburg, Paris o Jerusalem. 
En quarta posició trobem l'edició en català de Victus Barcelona 1714 d'Albert Sánchez Piñol (Ed. La Campana). Una novel·la amb molta informació i rigor històric, al servei d'un relat àgil, potent i desenfadat, amb gran dicció que ens porta de França a Barcelona, passant per Madrid, Toledo o Tortosa.

I acabem amb Reir al viento de Sandra Barneda (Ed. Suma de Letras). Álex, una escriptora de llibres d'autoajuda que necessita ajudar-se a sí mateixa, decideix fer un viatge al cor de Bali. En el camí, coneixerà a una mestra espiritual, a dos germanes molt diferents i a una enigmàtica pintora de deesses. I es toparà amb la sorpresa d'una assassinat.