dissabte, 7 de setembre de 2013

Més venuts mes d'agost (infantil/juvenil)

I en el mes de la festa major vilanovina entre els més venuts d'infantil/juvenil també hi trobem tres títols molt adients del moment.
En primer lloc tenim La festa major d'Anna Canyelles i il·lustracions de Roser Calafell (Ed. La Galera). La Clara troba a faltar en Teo. Han sortit al carrer perquè és la festa major. La Clara i la mare el busquen pertot arreu, però no és fàcil: hi ha una gentada de por. I gegants, castellers, grallers, bastoners...i capgrossos. Fixa't, n'hi ha un que fa una fila estranya...
En segona posició trobem el bestseller juvenil Wonder de RJ Palacio en la seva edició en català (Ed. La Campana). 
August Pullman ha nascut amb una greu deformació a la cara i s'ha hagut de sotmetre a tantes operacions que no ha pogut anar mai a l'escola; fins ara, que té 10 anys i està a punt de començar 5è. Si alguna vegada heu estat nous, ja sabeu que és...Doncs imagineu-vos com deu ser quan tens una cara com l'August. Aconseguirà que els seus companys l'acceptin com un més, encara que sigui el nen més estrany que han vist mai?
Una història bonica i divertida que agradarà des dels més joves fins als més grans.
Feia uns mesos que no trobàvem aquest llibre entre els més venuts de la llibreria. En la tercera posició tenim Adolescents.cat (Ed. La Galera) de la redacció del web amb el mateix nom (www.adolescents.cat). Les relacions de parella, l'institut, els amics, el facebook...: els temes que més interessen als adolescents, en un llibre que recull els principals consells i comentaris que han aparegut al web de més èxit entre els adolescents catalans. A més, al final del llibre podeu trobar diferents tests per saber si sou una persona influenciable, si sou amics o més que amics, o si la vostra parella us ha estat infidel.
En quart lloc tenim un altre llibre de festa major. Aquest cop és La festa major d'Estel Baldó, Rosa Gil i Maria Soliva, amb il·lustracions de Javier Andrada (Ed. Barcanova).
Els principals ingredients d'una festa major: el cercavila, els castells, els titelles, la xocolatada, i molt més apareixen en aquest conte, il·lustrat amb molta cura i detall. 
I acabem amb un conte vilanoví amb uns personatges molt geltrunencs: Maldecaps al castell de Marta Minella i il·lustracions de Sebastià Serra (El Cep i la Nansa edicions).
Una contrada propera al mar. Dalt d'un turó i envoltat per una muralla hi havia el castell de la Geltrú. Hi vivien el senyor feudal, l'Ulderich, i la seva muller, la Guisla.
La vida hi era senzilla. Però la Guisla sempre estava encostipada.
Descobreix com se les empesquen per evitar que la Guisla s'encostipi.