L'agost és el mes de la festa major vilanovina, per tant no és d'estranyar que en el primer lloc dels més venuts ens trobem amb 100 gegants: petita guia dels gegants de Catalunya d'Heribert Massana i JuanolO (El Cep i la Nansa edicions).
En aquest llibre podeu trobar 100 gegants de pobles, viles i ciutats de Catalunya, gegants antics i de més nous, gegants guerrers, reis i feudals, pagesos i pescadors, hereus amb barret de copa o barretina i dames amb vestits arriats amb algun bandoler trabuc. També hi tenen lloc uns gegantons de mig cos força originals i tot un reguitzell de figures simbòliques i imaginàries.
A més, en breu editaran una edició per a què els més petits puguin pintar els gegants.
En segona posició trobem l'edició en català de Victus Barcelona 1714 d'Albert Sánchez Piñol (Ed. La Campana). S'acosta la Diada de Catalunya que commemora l'11 de setembre de 1714, i pels que volen conèixer els fets d'aquell dia, Victus ens presenta la història d'una manera amena.
Victus és una novel·la amb molta informació i rigor històric, al servei d'un relat àgil, potent i desenfadat, amb gran dicció que ens porta de França a Barcelona, passant per Madrid, Toledo o Tortosa.
A més, ens retrata una Barcelona irreductible de 1714, que va patir un assetjament desigual de 13 mesos i el bombardeig de més de 30.000 projectils.
El tercer lloc és per un llibre que ha revolucionat la manera de veure el cos humà, la medicina i la salut. La enzima prodigiosa de Hiroma Shinya (Ed. Aguilar) ensenya com conservar el proveïment dels enzims prodigiosos i revertir processos degeneratius per enfortir els enzims corporals i així gaudir d'una bona salut fins a una edat avançada.
En quart lloc tenim Reir al viento de Sandra Barneda (Ed. Suma de Letras). Álex, una escriptora de llibres d'auto-ajuda que necessita ajudar-se a sí mateixa, decideix fer un viatge al cor de Bali. En el camí, coneixerà a una mestra espiritual, a dos germanes molt diferents i a una enigmàtica pintora de deesses. I es toparà amb la sorpresa d'un assassinat.
I acabem amb l'escriptor de bestsellers Dan Brown i el seu llibre Inferno en l'edició en català (Ed. Empúries). Ens tornem a trobar amb en Robert Langdon que aquest cop es troba fugint per Florència amb uns codis d'un paradigma científic que es poden utilitzar o per millor la qualitat de vida de la Terra o per destruir-la.
Brown ens presenta un llibre amè i distret, ideal per aquests dies d'estiu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada