dimecres, 14 d’agost del 2013

Més venuts mes de juliol (adults)

La festa major vilanovina comença a finals de juliol, per tant no és d'estranyar que en el primer lloc dels més venuts trobem un llibre molt de festa major: 100 gegants: petita guia dels gegants de Catalunya d'Heribert Massana i JuanolO (El Cep i la Nansa edicions). 
En aquest llibre podeu trobar 100 gegants de pobles, viles i ciutats de Catalunya, gegants antics i de més nous, gegants guerrers, reis i feudals, pagesos i pescadors, hereus amb barret de copa o barretina i dames amb vestits arriats amb algun bandoler de trabuc. També hi tenen lloc uns gegantons de mig cos força originals i tot un reguitzell de figures simbòliques i imaginàries. 
I com és de costum ens trobem amb l'escriptor de bestsellers Dan Brown amb la seva última novel·la Inferno, en un segon lloc en català (editat per Empúries) i en un cinquè en castellà (editat per Planeta).
El ja conegut Robert Langdon es troba fugint per Florència, aquest cop amb la Sienna Brooks. Landgon no triga en adonar-se que porta a sobre uns codis preocupants creats per un científic amb una obsessió amb la fi del món només comparable a la seva passió per la Divina Comèdia
En una cursa contra rellotge pels indrets emblemàtics de Florència, en Langdon i la Sienna descobreixen una xarxa de passatges ocults i secrets antics, com també un nou i aterrador paradigma científic que s'utilitzarà per millorar la qualitat de vida o per destruir-la. 
En la tercera posició tenim la novel·la policíaca del moment: La verdad sobre el caso Harry Quebert de Joël Dicker (Ed. Alfaguara). 
El 2008, Marcus Goldman, un jove escriptor, visita al seu mentor -Harry Quebert, autor d'una aclamada novel·la-, i descobreix que el seu mentor va tenir una relació secreta amb la Nola Kellergan. Poc després, Harry és arrestat, acusat d'assassinat, al trobar-se el cadàver de la Nola enterrat al seu jardí. Marcus comença a investigar i a escriure un llibre sobre el cas. Mentre intenta demostrar la innocència de Harry, una trama de secrets surten a la llum. La veritat només arriba al final d'un llarg i apassionant recorregut.
En quart lloc trobem el final de la trilogia Pídeme lo que quieras de Megan Maxwell: Pídeme lo que quieras o déjame (Ed. Esencia).
Intensa i atrevida historia d'amor, plena de morbositat i erotisme, en la que els protagonistes lluiten per preservar la seva relació, tot i que el preu que hauran de pagar serà massa alt. Megan Maxwell conclou així una de les sagues eròtiques més populars.