divendres, 1 de febrer del 2013

Més venuts mes de gener (adults)

Comencem l'any amb els més venuts d'aquest mes de gener. Seguint la dinàmica de l'any passat trobem la trilogia eròtica del moment: Cincuenta sombras de Grey, Cincuenta sombras más oscuras i Cincuenta sombras liberadas de E.L. James, que es troben el primer, segon i quart lloc del rànquing respectivament.
 En el segon lloc de la llista trobem la novel·la històrica del moment: Victus Barcelona 1714 d'Albert Sánchez Piñol (Ed. La Campana). Victus ens narra la guerra de Successió espanyola que va acabar l'11 de setembre de 1714 amb l'assalt a Barcelona. La novel·la de Sánchez Piñol és un relat àgil i desenfadat que conté molta informació de rigor històric.
Victus qüestiona les versions oficials dels dos bàndols i cedeix la paraula als autèntics protagonistes de la història, des de la figura immensa de Villarroel, el general que va defensar la capital catalana amb llàgrimes als ulls, fins els civils i soldats anònims de totes les nacions que van lluitar a un costat i l'altre de les muralles. 
I tanquem la llista de més venuts d'aquest mes de gener amb un llibre molt vilanoví. Joan i Ramon Bellmunt: els nostres fotògrafs (Ed. Cep i la Nansa) ha estat un dels llibres més regalats d'aquest Nadal, col·locant-se així en el cinquè lloc del rànquing de més venuts de la llibreria. 
En el tercer volum de la col·lecció "Els nostres fotògrafs" podem veure fotografies de com era Vilanova i la Geltrú durant les dècades dels anys 40 fins als anys 70. Així doncs, amb el fons fotogràfic dels germans Bellmunt podem veure com ha evolucionat la nostra ciutat.