dimarts, 3 de novembre del 2015

Més venuts mes d'octubre (infantil/juvenil)

Mes de castanyes, panellets i bolets, entre els més venuts trobem diferents contes que ens parlen d'aquests temes típics de la tardor.
En primer lloc el conte Castanyada: l'aventura de Maria Castanya (Ed. El Cep i la Nansa) de Montserrat Balada i Eva Sans.
La Castanyada està en perill! Maria Castanya, la castanyera més famosa, viurà una aventura trepidant al veure que els castanyers no han fet castanyes. És que cada any el fred arriba més tard i això no pot ser! A més, en el conte trobareu una recepta per fer un brownie de castanya (per llepar-se'n els dits!).
Continuem amb ElRubius i el seu còmic Virtual Hero (Ed. Temas de hoy). Convertit en un heroi de videojoc, ElRubius proposa acompanyar-lo en aquesta experiència que us farà viatjar en el temps i transitar entre la dimensió virtual i el món real.
En tercer lloc tenim La Castanyera (Ed. Barcanova) de Marta Montaña. Conte per a que els més petits coneguin la tradició de la Castanyada, a més inclou la cançó de La castanyera, per poder-la cantar.
En quart lloc trobem una altra castanyera amb el conte La Castanyada (La Galera) d'Anna Canyelles i Roser Calafell. Mentre els grans posen a taula panellets i torren castanyes, en Pau demana al seu avi que li expliqui un conte. L'avi comença a explicar-li la història d'ell mateix quan era petit, i resulta que era un noi molt entremaliat. Resulta que aleshores hi havia molta boira pel carrer, i feia por caminar-hi, i vet aquí va veure una ombra...
I acabem amb Anem a buscar bolets (La Galera) de Josep Lluís Gallego i Roser Calafell. La primera guia de bolets per als més petits, perquè puguin començar a gaudir d'una de les tradicions catalanes més arrelades: la cacera de bolets.