dilluns, 30 de novembre del 2015

Més venuts mes de novembre (adults)

El mes de novembre ha acabat i aquí tenim el rànquing dels llibres que més s'han venut.
En primer lloc tenim Per què hem guanyat (Ed. Comanegra) de Francesc-Marc Álvaro, ja anava sent dels més venuts durant aquest mes, però la presentació que vam fer el passat dissabte conjuntament amb Llorens Llibres al Foment Vilanoví va fer que pugés a la primera posició. 
El llibre sorgeix d'un dietari personal fet d'anàlisis, reflexions i diverses informacions essencials per entendre que va passar durant els 127 dies que transcorren entre les eleccions municipals del 24 de maig i els comicis al Parlament del 27 de setembre. 
Seguim amb Megan Maxwell i la continuació de la seva trilogia d'èxit Pídeme lo que quieras y yo te lo daré (Ed. Esencia). Tornem a trobar els quatre personatges: Eric Zimmerman amb Judith Flores i Björn amb Mel. Les relaciones de les dues parelles van vent en popa. S'estimen, es respecten, res sembla fora de lloc, fins que de sobte, persones i sorpreses del passat irrompen a les seves vides i ho capgiren tot. 
En tercer lloc trobem el Llibre de La Marató 2015 : diabetis i obesitat  (Associació d'Editorials Independents). Escriptors i il·lustradors han creat relats i imatges que descriuen la vida dels afectats per la diabetis i l'obesitat, amb una mica de tristor o de tendresa, o amb un pessic d'humor o d'ironia, per fer-nos més propera la situació dels que afronten aquests greus trastorns de salut.
Continuem amb El secreto de la modelo extraviada (Ed. Seix Barral) d'Eduardo Mendoza. Els embolics foscs dels poderosos al descobert en una intel·ligent volta de rosca del gènere policíac, per desvetllar no només un misteri, sinó l'evolució d'una ciutat en mans d'un govern cobdiciós.
Mestre de la sàtira i de l'absurd, Mendoza desplega un elenc de personatges tan excèntrics com tragicòmics al servei d'un investigador que no ho és i una trama en la que res és el que sembla.
I acabem amb la nova novel·la d'Almudena Grandes: Los besos en el pan (Ed. Tusquets). A la perruqueria, al bar, a les oficines o al centre de salut, molts veïns, protagonistes d'aquesta delicada novel·la coral, viuran moments agredolços d'una solidaritat inesperada, de indignació i de ràbia, però també de tendresa. I aprendran per què els seus avis els hi van ensenyar, quan eren petits, a besar el pan