dimecres, 23 de setembre del 2015

A la tardor anem a buscar bolets! (infantil/juvenil)

I tota aquesta corrua de cotxes, saps per què és?
Per anar de vacances? Per fugir d'una tempesta?
No: és pels bolets.
Hi ha gent en aquest país estrany, que fa cua per anar a caçar bolets al bosc.
Extret de Catalunya, quin país més estrany (Ed. La Galera)

Els més petits de la casa també volen participar en aquesta tradició tan pròpia dels catalans. Així doncs, a continuació us proposem un seguit de títols relacionats amb el món d'anar a buscar bolets.

ANEM A BUSCAR BOLETS
José Luis Gallego i Roser Calafell 
La Galera

La primera guia de bolets per als més petits, perquè puguin començar a gaudir d'una de les tradicions catalanes més arrelades: la cacera de bolets. Per a això cal saber unes quantes coses, i en José Luis Gallego les explica molt bé en forma de conte, il·lustrat per la Roser Calafell amb una petita guia dels bolets que cal conèixer.

TOCATS PEL BOLET
Roger Roig i Hugo Prades
Cossetània

En aquest conte el Patufet ens convida a anar al bosc, ple de bolets de tota mena. Els nens de la colla, convertits en experts boletaires, es faran un fart d'omplir els cistells de rovellons, fredolics i ceps. Al final, de nou  a casa, arriba l'esperat moment de degustar-los.


SORTIM A BUSCAR BOLETS
Noemí Mundet i Jordi Sunyer
Publicacions de l'Abadia de Montserrat

Has anat mai a buscar bolets? Si tu no hi has anat, segur que coneixes algú que hi va cada tardor. Per què no l'acompanyes? Ja veuràs com t'agradarà.
Mentrestant, llegeix el conte i et convertiràs en un expert. Al final del llibre, t'expliquen com pots fer una truita boníssima!


EL PETIT BOLETAIRE: GUIA DE CAMP
Mary Rial i Àngel Domínguez
VOX

Amb aquesta guia de camp, ben aviat seràs tot un boletaire! Inclou una bossa de plàstic i un cordill per anar més còmode a caçar bolets! El quadern és el company perfecte per anar d'excursió al bosc a buscar els preuats bolets. En aquestes pàgines podràs conèixer les normes bàsiques per convertir-te en un savi caçador i descobriràs tot el que cal saber per tornar amb la cistella ben plena.


GUIA DE BOLETS PER A NOIS I NOIES
Ramon Pascual
Cossetània

Dividit en dues parts, en la primera hi ha 12 temes que introdueixen als coneixements bàsics del món dels bolets. En la segona, es descriuen, es comenten i s'il·lustren 34 espècies de bolets. A més el llibre té suggeriment d'activitats, versos de bolets de Celdoni Fonoll i unes quantes receptes de cuina de la mà de Núria Duran. Un llibre singular que farà les delícies dels més joves.