dilluns, 1 de juny del 2015

Més venuts mes de maig (adults)

Algú com tu de Xavier Bosch (Ed. Planeta) es segueix mantenint al número 1 dels més venuts de la llibreria. En Jean-Pierre Zanardi, galerista a la Rive Gauche, és un esperit lliure. La Paulina Homs, de vida tranquil·la i familiar a Barcelona, arriba a París per al casament de la seva cosina.
Una novel·la sobre la força perdurable de l'amor.
A continuació trobem María Dueñas i el seu darrer llibre La Templanza (Ed. Planeta). De la jove república mexicana a l'esplèndida Havana colonial; de les Antilles al Jerez de la segona meitat del XIX, quan el comerç de vins amb Anglaterra va convertir la ciutat andalusa en un ambient cosmopolita i llegendari. Per tots aquests escenaris transita La Templanza, una novel·la que parla de glòries i derrotes, intrigues familiars, vinyes, bodegues i ciutats d'esplendors de les quals es va esvair amb el temps.
Seguim amb Vilanova i la Geltrú desapareguda d'Anna Lleó Albà (Ed. Efados). Aquest llibre ens descobreix una interessant selecció de imatges de Vilanova de finals del segle XIX fins a mitjans del segle XX, un petit tresor que ens permet preservar la memòria oral del nostre passat més recent.
En quart lloc tenim Final de partida d'Ana Romero (Ed. Esfera). La crònica dels fets que van portar al rei Joan Carles I a l'abdicació.
I acabem amb Albert Espinosa i El món blau : estima el teu caos (Ed. Rosa dels vents). Aquesta és una història que enllaça amb El món groc i la sèrie de televisió Polseres vermelles i amb la qual es tanca una trilogia de colors que parlen de vida, de lluita i de mort.