dilluns, 9 de juny del 2014

Més venuts mes de maig (infantil/juvenil)

En primer lloc trobem el conte vilanoví Diables!, escrit per Susanna Peix i il·lustrat per Sebastià Serra (El Cep i la Nansa edicions).
En Cueta va sentir l'olor de sofre i la calor que feia abans d'obrir els ulls. De seguida va saber on era: allà on viuen tots els diables, dimonis i bèsties de foc! No sabia com hi havia arribat. Recordava que era festa major, que faltava molt poc per sortir a la seva primera cercavila i que tenia molta, molta por.
Continuem amb un altre conte de l'editorial El Cep i la Nansa: Les aventures del gavot a l'illa misteriosa de Vicenç Aguado i Mariló Cerdán. 
El protagonista del conte és el Gavot, un ocell marí que passa els hiverns a les costes del Garraf. Amb els seus amics, uns nens que juguen a la platja del far de Vilanova, viu una aventura fantàstica en una illa misteriosa que apareix els dies de boira. En aquella illa hi ha una nimfa de mar que atreu els vaixells per quedar-se els seus tresors. Els nens decideixen anar a l'illa per recuperar-los per a construir escoles i hospitals públics.
En tercer lloc tenim el còmic Mis primeros, primeros besos de Lyona (Lunwerg editores). Lyona comparteix en aquest llibre els seus primers petons a través de la seva experiència sentimental, en un intent de capturar-los tots i que així no desapareguin en l'oblit, vint-i-cinc històries, que et faran somriure i en més d'una pensaràs que ets tu la protagonista.

I acabem amb dos títols de la trilogia de Veronica Roth: Divergent Insurgent (Ed. Fanbooks).
La saga ens parla d'un futur on l'elecció de cultivar una virtut particular (honestedat, abnegació, intrepidesa, amistat o erudició) et marca el teu camí. La Beatrice acaba de fer els 16 anys i dubta entre quedar-se amb la seva família o ser qui realment és. No pot tenir les dues coses. I prendrà una decisió que sorprendrà a tothom, sobretot a ella.