dilluns, 9 de juny del 2014

Més venuts mes de maig (adults)

Comencem els més venuts del mes de maig amb el bestseller L'analfabeta que va salvar un país de Jonas Jonasson (La Campana Edicions). 
La Nombeko és una nena òrfena que treballa netejant latrines, però el destí li té reservada una altra sort. I és que el seu talent per a les matemàtiques i la seva curiositat infinita per aprendre la catapulten a l'altra punta del món, on viurà envoltada d'excèntrics i perillosíssims personatges.
Seguim amb una altra autora acostumada a estar entre els més venuts: Camilla Läckberg amb La mirada de los ángeles (Ed. Maeva). 
Després de la mort accidental del seu fill petit, Ebba i Marten es traslladen a una granja de la família d'Ebba, a l'illa de Valö, per refer la seva vida. Però un incendi provocat treu a la llum la història sinistre que pesa sobre la granja. Fa trenta anys tota la seva família va desaparèixer i només se la va trobar a ella sent un bebè d'un any. Des d'aquell moment rep una misteriosa felicitació el dia del seu aniversari.
Patrik obre una investigació, i Erica, sempre a la recerca de material narratiu, comença a indagar en la història de la granja pel seu compte.
El passat abril ens va deixar l'escriptor colombià Gabriel García Márquez, a causa d'aquest fet els seus llibres han patit un boom de vendes, així doncs en el tercer lloc trobem el seu clàssic Cien años de soledad (Ed. Debolsillo). El clàssic narra la història de la família Buendía al llarg de set generacions en el poble fictici de Macondo.
En la quarta posició tenim Desig de xocolata de Care Santos (Ed. Planeta). El premi Ramon Llull d'enguany ens narra la història de tres dones unides en el temps per la seva passió per la xocolata. És un recorregut per la història d'aquest plaer exquisit des de la seva arribada a Europa fins a la sofisticació dels nostres dies.
I per acabar, tornem a trobar al capdamunt dels més venuts Julia Navarro i el seu Dispara, yo ya estoy muerto (Plaza & Janés edicions). Una història extraordinària de personatges inoblidables, les vides dels quals s'entrellacen amb moments claus de la història (finals segle XIX - mitjans segle XX).