dissabte, 9 de novembre del 2013

Més venuts mes d'octubre (infantil/juvenil)

Al ser aquest mes el que es celebra la Castanyada no és d'estranyar que entre els més venuts trobem contes sobre aquest tema.
Així doncs, al capdamunt del rànquing tenim La Castanyada d'Anna Canyelles i il·lustracions de Roser Calafell (Ed. La Galera). Avui és Tots Sants i en Pau vol que l'avi li expliqui un conte. I ell li explica un conte molt especial. Vet aquí que l'avi, de nen, era molt entremaliat i tenia por que algun dia algú li clavés una castanya...
En segon lloc tenim Aquell dia de 1714 d'Antoni Munné-Jordà i dibuixos d'Òscar Julve (Publicacions de l'Abadia de Montserrat). L'Eulària vol ajudar a defensar la muralla de Barcelona durant el setembre de 1714. Però no us penseu que ho vol fer tota sola, no. Compta amb la gran ajuda d'en Patufet i el bou! No us podeu imaginar com en poden ser d'atrevits!
Una divertidíssima aventura per als nens i nenes a partir de 8 anys.
En tercera posició trobem el nou còmic d'Astèrix i Obèlix: Astèrix i els pictes de Jean-Yves Ferri, Didier Conrad, Albert Uderzo i René Goscinny (Ed. Salvat). Arriba el nou àlbum de la col·lecció clàssica d'Astèrix amb els personatges de sempre i molt de nous: diversos clans sencers, de fet! En aquesta ocasió, Astèrix i Obèlix viatgen a Caledònia, l'Escòcia romana.
En quart lloc tornem a tenir La Castanyada, aquesta vegada el conte d'Estel Baldó, Rosa Gil, Maria Soliva i il·lustracions de Lluís Filella (Ed. Barcanova). Arriba la tardor i la Silka i en Joan preparen la castanyada. Compren les castanyes, els moniatos i els ingredients per fer els panellets a casa i celebren la festa en família. La castanyada ha estat tot un èxit!
I acabem amb Temps de castanyes d'Estel Baldó, Rosa Gil, Maria Soliva i il·lustracions de Roger Simó (Ed. Barcanova). Durant la tardor, els tons groguencs i marronosos dominen la natura. És temps de castanyes, de moniatos, de panellets i també de fruites com les magranes, les figues i els codonys. Mitjançant fotografies i divertides il·lustracions, els nens coneixeran els trets més propis d'aquesta estació.