dissabte, 9 de novembre del 2013

Més venuts mes d'octubre (adults)

En primer lloc dels més venuts trobem el nou llibre de Rafel Nadal: Quan en dèiem xampany (Ed. Columna). Als setze anys, Francisco Oller abandona Cassà de la Selva, viatja al nord en busca de futur i acaba creant una potent indústria de taps de suro a Reims. Allà cria quatre fills de personalitats molt fortes. A través d'ells Nadal construeix una saga familiar que transita pels cent anys més convulsos de la història d'Europa: des de la Primera Guerra Mundial fins el renaixement europeu després de la Segona Guerra Mundial.
Gràcies a l'èxit de la sèrie de televisió, tornem a tenir entre els més venuts la versió en butxaca de El tiempo entre costuras de María Dueñas (Ed. Temas de Hoy). Just abans que esclati la Guerra Civil, la jove modista Sira fuig amb el seu xicot a Tetuan, on espera començar una nova vida. La traïció i l'abandonament l'empenyeran a obrir un taller de costura per a les dones dels militars i diplomàtics establerts al nord d'Àfrica. Aquí es relacionarà amb diferents personatges històrics reals, que l'aniran embolicant en un ambient d'informants i d'espies.
En tercer lloc trobem el nou llibre de Khaled Hosseini: Y las montañas hablaron (Ed. Salamandra). La història arrenca en un poble remot d'Afganistan, on Sabur i la seva segona dona s'enfronten en condicions precàries a l'arribada d'un hivern implacable. Abdulà, el fill major, de 10 anys, ha cuidat de la seva germana Pari des de petita, i els dos escoltaven captivats la trista història que els relata el seu pare abans d'iniciar un llarg viatge que els portarà fins a Kabul.
Allà començarà aquest fascinant itinerari que porta el lector des de la tardor de 1952 fins al present, de Kabul a Paris, des de les illes gregues fins a San Francisco.
En quarta posició tenim Dispara, yo ya estoy muerto de Julia Navarro (Ed. Plaza Janés). Una novel·la extraordinària de personatges inoblidables, les vides dels quals s'entrellacen amb moments claus de la història (finals sXIX-mitjans sXX), i que recrea el dia a dia de ciutats tan emblemàtiques com Sant Petersburg, París o Jerusalem.
I acabem amb la nova novel·la de Federico Moccia: Ese instante de felicidad (Ed. Planeta). Nicco està passant per una època difícil: la seva novia l'ha deixat i des de que el seu pare va morir s'ha d'ocupar de la família, que sembla que han perdut el nord. Per si fos poc, té dos treballs: en el quiosc familiar i com agent immobiliari. A més, Ciccio, el seu millor amic, no pot decidir-se entre dues noies que van darrere d'ell. Aviat coneixen dues noies espanyoles a Roma i s'adonen que la vida és massa curta per desaprofitar-la pensant en el passat, així que decideixen passar-ho bé amb les dues noies. Quan Nicco descobreix que els seus sentiments són més forts que una simple atracció física, la seva noia desapareix sense deixar rastre. Què ha de fer?