Comencem els més venuts de la Diada amb Operació urnes (ed. Columna) de Laia Vicens i Xavier Tedó. Aquesta és la crònica periodística de l'operatiu clandestí que va permetre que l'1 d'octubre del 2017 a Catalunya hi hagués urnes als col·legis electorals i es pogués celebrar el referèndum d'autodeterminació. Així, a partir del testimoni dels seus principals protagonistes, descobrirem una història increïble que supera qualsevol relat de ficció.
En segon lloc tenim el Premi Ramon Llull, La força d'un destí (ed. Columna) de Martí Gironell. Amb 21 anys, Ceferino Carrión fuig de l'Espanya franquista buscant aires nous. A Nova York canviarà d'identitat i es convertirà en ciutadà nord-americà amb el nom de Jean Leon. A punt de ser cridat a files per anar a la guerra de Corea, torna a fugir a Hollywood, on un seguit de cops de sort el porten a viure a un pam de la glòria, a tocar de les estrelles de cinema que admira i de qui es convertirà en amic i confident.
Continuem amb Dan Brown i el seu darrer llibre Origen (ed. Columna). En Robert Langdon va fins el museu Guggenheim de Bilbao on es farà un anunci transcendental que canviarà per sempre com entenem la ciència. L'amfitrió de la vetllada és l'Edmond Kirsch, un dels alumnes més brillants que va tenir en Langdon, que es disposa a revelar un descobriment extraordinari.
En aquest llibre Langdon recorrerà Bilbao, Madrid i Sevilla, a més de Barcelona.
En quart lloc trobem el darrer llibre de María Dueñas. Amb una lectura tan àgil i captivadora com commovedora, Las hijas del Capitán (ed. Planeta) desplega la història de tres joves espanyoles que es van veure obligades a creuar un oceà, es van establir en una urbs enlluernadora i van lluitar amb empenta per trobar el seu camí: un tribut a les dones que resisteixen quan els vents bufen en contra, i un homenatge a tots aquells valents que van viure l'aventura, sovint èpica i gairebé sempre incerta, de l'emigració.
I acabem amb el Premi Josep Pla Bon dia, són les vuit! (ed. Destino) d'Antoni Bassas. Aquest és un llibre que parla de periodisme i ràdio, on veiem els professionals que van gestar el programa El matí de Catalunya Ràdio cada dia, i els col·laboradors que el van elevar a la categoria d'inoblidable, amb episodis que van fer vibrar l'antena cada matí durant més d'una dècada. Però, més enllà del relat en primera persona de la veu que despertava el país, Bon dia, són les vuit! és, també, el llibre de la memòria col·lectiva d'un país que, progressivament, va anar trobant la seva veu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada