dissabte, 21 d’abril de 2018

Lectures per Sant Jordi

EDUCACIÓ INFANTIL

A QUI LI AGRADA ANAR AMB BARRET?
Bel Olid i Sebastià Serra (il.)
Combel
5.90€

Amb la intenció d'acompanyar els més petits ens les seves primeres lectures, els contes  d'aquesta col·lecció els faran descobrir poc a poc els mecanismes de la lectura. 
Potser el més esborrajat que hi ha a la selva no és aquest barret de copa...


ÉS UN BONA IDEA?
Coralie Saudo i Kris Di Giacomo (il.)
Kókinos
12€

El petit elefant vol dormir amb l'Elefant Gran. I encara que li diu que no, el petit espera quan dorm i de puntetes es posa al seu llit. Però l'Elefant Gran ronca, és pesat i ocupa tot l'espai. El petit elefant no pot dormir i torna a la seva habitació. Allà s'adorm fins que el desperten.


EL GARATGE D'EN GUS
Leo Timmers
HarperCollins
14.90€

En Gus és un manetes. Tots els dies obre el garatge i un rere l'altre van arribant els seus amics. Amb una mica d'imaginació i algunes coses que ha anat arreplegant en Gus aconsegueix solucionar tots els seus problemes.

MOZART
Natacha Godeau i Anne-Katrin Behl (il.)
Cossetània
14.45€

Aquest àlbum il·lustrat en cartoné ens explica la història d'un dels grans genis musicals de tots els temps. Els més petits aprendran sobre la vida de l'artista al voltant de la música a la vegada que podran escoltar les seves melodies i introduir-se en el món de la música clàssica.


UNA ESTRANYA BESTIOLA
Mon Daporta i Óscar Villán (il.)
Kalandraka
9€

Qui serà aquesta bestiola que viu en un conte de mai acabar? "Tot mirant sense parar, vaig trobar una bestioleta que semblava ben bé un ou: ampla per dalt, per baix estreta. Amb els peus al damunt i una cua llarga i prima..." CICLE INICIAL

BON DIA!
Salvador Comelles i Mercè Galí (il.)
Abadia de Montserrat
15.95€

Saps què fan els pirates o els astronautes quan es lleven? Els poemes d'aquest llibre ens parlen del que fan i del que fem nosaltres cada matí. Uns poemes i dibuixos per gaudir a qualsevol hora del dia.


EN QUIMET I LA MARTINA
Anna Obiols i Subi (il.)
La Galera
12.50€

En Quimet és un ratolí de bosc que fa un viatge a la sabana. Allà hi troba l'amor de la seva vida: la Martina. Un conte sobre l'amor.
L'ENIGMA DE VILAGALLINA
Albert Arrayás
Babulinka
15.95€


Pocs dies abans del famós concurs de "La Ploma Daurada" les gallines de Vilagallina comencen a desaparèixer misteriosament. A cada desaparició, una nova pista...Qui serà el culpable? Estigueu atents! De vegades ens poden fer creure coses que no són.GINA I TON
Antonio Ventura i Alejandra Estrada (il.)
Kalandraka
15€

Aquest conte plasma un moment quotidià entre una nena i el seu gat, que mantenen un tendre diàleg: les paraules d'ella s'entrellacen amb els pensaments d'ell; sembla que s'entenguin.


ELS MEUS VEÏNS PIRATES
Jonny Duddle
Edicions del Pirata
15.50€

Quan la família de pirates Jolley-Rogers va anar a viure a Vilaensopida del Mar, els rumors del seu estil de vida van córrer pel veïnat. Però amb tan pocs nens amb qui jugar, la Matilda desitjava conèixer la fascinant família que tenia ben a tocar!


CICLE MITJÀ


BILLY Y LOS MIMPINS
Roald Dahl i Quentin Blake (il.)
Alfaguara
12.95€

Billy viu en una caseta prop d'un misteriós bosc al que la seva mare li ha prohibit apropar-se. Però, un dia, decideix explorar-lo pel seu compte.
Què passarà? Estarà el bosc ple de terribles monstres i besties salvatges, o descobrirà un món meravellós? 

EL CARTER DE L'ESPAI
Guillaume Perreault
Joventut
19.50€
A en Bob li apassiona la seva feina amb la seva petita rutina. A bord de la seva nau espacial, reparteix cartes i paquets a un munt de gent arreu de la galàxia. Però aquest matí un nou itinerari trenca la rutina quotidiana d'en Bob. Tot i que d'entrada sembla que no s'adapta al seu no trajecte, finalment s'adonarà que els petits canvis poden conduir a aventures que val molt la pena viure.
ELÉTRICO 28
Davide Cali i Magali Le Huche (il.)
Flamboyant
15.95€

A Lisboa pujar a l'Elétrico 28 no és pujar a qualsevol tramvia.
Per Amadeo, el seu conductor, fer baixar, girar... el seu magnífic tramvia groc té un propòsit secret.
Un simple trajecte es pot transformar en un viatge ple de sorpreses... i de petons!
EL MÓN ÉS CASA MEVA
Maïa Brami i Karine Daisay (il.)
Zahorí Books
19.95€

Aquest llibre és un viatge al voltant del món vist pels nens. Cada nen explica la seva vida qüotidiana: casa seva, la seva escola, la seva família, els seus plats favorits, les festes tradicionals. Moltes oportunitats per al lector de descobrir diferentes cultures, climes, usos i costums d'altres països.
QUAN LES NENES VOLEN ALT
Raquel Díaz Reguera
Lumen
14.95€
La Martina de gran vol ser la millor pilot, l'Adriana sap que serà violinista, i la Virginia té claríssim que serà una escriptora reconeguda. Tenen grans somnis, però la banda del senyor Noaconseguiraspàs els ha omplert les butxaques de pedres perquè no puguin volar.


CICLE SUPERIOR


FILL DE DRACS
Sébastien Perez i Justine Brax (il.)
Baula
14.90€

Tenien el vol majestuós. Els ullalls, més esmolats que els d'un tigre blanc. Res no igualava el foc que treien per la boca. En Yomon mirava els dracs amb admiració. El seu desig més gran era arribar a ser com ells.

LA MONA DE L'ASSASSÍ
Jakob Wegelius
Viena
23€

És de nit al port de Lisboa. Entre les ombres, un home corre per salvar la vida. Es diu Alphonse Morro i té un secret que persones poderoses volen impedir que se sàpiga. Com sigui. El perseguidor l'altrapa i tots dos lluiten aferrissadament, fins que en Morro ensopega, cau i desapareix a les aigües del Tajo.
NO LLEGIRÉ AQUEST LLIBRE
Jaume Copons i Òscar Julve
La Galera
14.90€

En Juls no vol llegir el llibre que li ha donat la seva mestra, però no hi té res a fer. De molt mal humor, comença a llegir i, a mesura que avança la lectura, critica tot el que li molesta del llibre: els recursos que utilitzen els autors, els personatges, la lletra... No para de queixar-se fins que la Lia, la protagonista del llibre que llegeix, surt del paper i li diu quatre coses.

TAR TAR BLAU
Pinin Carpi
Bambú
8.70€

En Tar Tar Blau té un gat tot blau i un gos tot taronja. I un peixet que es diu Blavet. Una nit la neu recobreix de volves blanques tots els tarongers d'en Tar Tar Blau. Gelat de taronja, quina bona idea! Anirà al mercat a vendre'l, i pel camí...

LA TECNOLOGIA
Simon Rogers i Studio Muti (il.)
Flow Press
19.80€

Els fets més complexos sobre la tecnologia s'expliquen a través de gràfics preciosos que diverteixen i informen. En els set capítols, aprendrem la història de les computadores, veurem que hi ha dins d'un smartphone, farem una ullada als robots que treballen a tot el món...