dimarts, 23 de gener del 2018

Més venuts mes de desembre (adults)

A la llista dels més venuts trobem el nou llibre de Dan Brown, Origen: en primer lloc editat en castellà per Planeta i en tercer editat en català per Columna. En Robert Langdon va fins al museu Guggenheim de Bilbao on es farà un anunci transcendental que canviarà per sempre com entenem la ciència. L'amfitrió de la vetllada és l'Edmond Kirsch, un dels alumnes més brillants que va tenir en Langdon, que es disposa a revelar un descobriment extraordinari.
En aquest llibre Langdon recorrerà Bilbao, Madrid i Sevilla, a més de Barcelona.
Continuem amb Ken Follett i Una columna de foc (ed. Rosa dels Vents). La tercera part de la saga començada amb Els pilars de la terra ens situa a l'any 1558, els conflictes religiosos que sacsegen Kingsbridge s'han convertit en un obstacle insuperable per a l'amor entre en Ned Willard i la Margery Fitzgerald. Quan Elizabet I arriba al tron d'Anglaterra, tot Europa se li gira en contra i la jove reina decideix crear el primer servei secret amb la missió que l'adverteixi de qualsevol intriga o invasió. Al llarg de mig segle turbulent, en Ned lluitarà per estar amb la Margery mentre lidera un petit grup de valerosos agents secrets, que s'acabaran convertint en el fonament del poder de la reina.
En quart lloc tenim El llibre de la Marató (ed. Columna). Víctor Amela, Marc Artigau i Queralt, Jenn Díaz, Martí Gironell, Helena Garcia Melero, Pilar, Rahola, Gemma Ruiz, Care Santos, Sílvia Soler i Albert Villaró, de manera desinteressada, han volgut participar-hi cedint els seus relats, en aquest acte ambiciós de solidaritat i valors per una causa: les malalties infeccioses, com ara l'hepatitis, la sida, la sèpsia, la meningitis, la bronquitis, la pulmonia o la tuberculosi.
I acabem amb Operació urnes (ed. Columna) de Laia Vicens i Xavier Tedó. Aquesta és la crònica periodística de l'operatiu clandestí que va permetre l'1 d'octubre del 2017 a Catalunya hi hagués urnes als col·legis electorals i es pogués celebrar el referèndum d'autodeterminació. Així, a partir del testimoni dels seus principals protagonistes, descobrirem una història increïble que supera qualsevol relat de ficció.