diumenge, 24 de desembre de 2017

Lectures per Nadal

EDUCACIÓ INFANTIL

A VEURE SI EM VEUS
Surya Sajnani
La Galera
13.50€

Llibre de cartró de gran format ple de color i amb molts animals perquè els nens es diverteixin aprenent. Cada pàgina se centra en un hàbitat diferent i conté diferents animals amagats en les gran imatges estil mosaïc. Les preguntes del llibre animaran als petits lectors a comptar de l'1 al 10 mentre passen pàgines.
L'ARMILLA D'EN RATOLINET
Yoshio Nakane i Noriko Ueno (il.)
Lata de sal
15.50€

El ratolinet rep un regal de la seva mare: una armilla preciosa feta per ella. Tots els seus amics del bosc li demanen l'armilla i els hi deix a tots. L'armilla es va estirant i el lector pot predir com acabarà al final. Al final, tot i que l'armilla està estirada... de tots els problemes sempre es pot trobar una solució.
L'AVELLANA
Anne-Florence Lemasson i Dominique Ehrhard
Combel
16.90€

L'hivern ha arribat. Pàgina a pàgina, la neu cobreix una petita avellana que s'ha deixat l'esquirol. Altres animals s'acosten al jardí fins que la primavera arriba novament. Un text i unes imatges poètiques en una història sobre el cicle de la vida i el pas del temps.
Un pop-up ple de poesia.
BON NADAL
Glòria Fort
El Cep i la Nansa
9€

Les festes de Nadal explicades per als més petits. Descobrim els elements més representatius i tradicionals en ordre cronològic: des del calendari d'advent fins que ens acomiadem del Nadal fins l'any vinent, passant pel tió i els reis.

EL PRIMER UDOL DEL LLOBATÓ
Laura McGee Kvasnosky i Kate Harvey Mcgee (il.)
Símbol
14€
L'aprenentatge, el fer-se gran, l'espontaneïtat, el saber-se divertir, el respecte per la personalitat de cadascú i posar-se en el lloc de l'altre... tot això ho trobareu en aquest bonic conte.CICLE INICIAL

LA GOTA DE PLUJA QUE TENIA POR
Jordi Sierra i Fabra
Cruïlla
8€

Durant una tempesta, una gota no s'atreveix a tirar-se del núvol perquè creu que morirà esclafada. El núvol, que no ho pot permetre, troba una solució: li diu a la gota que es tiri quan passen per damunt d'una muntanya nevada. La gota es tira i es converteix en un floc de niu, i viu per sempre a la muntanya.
Història escrita en vers.

NO ÉS CACA
Mark Sommerset i Rowan Sommerset (il.)
La Galera
12.50€

La petita Berta està avorrida... Quan arriba l'Artús el gall dindi pallús, la temptació de fer-li una mala passada és massa gran per resistir-s'hi!

LA NENA QUE VOLIA CARBÓ
Cristina Sardà
Baula
7.50€

La Nit de Reis és a tocar i la Gemma vol que els Reis Mags li duguin carbó. El seu germà sap el que ha de fer: "Si vols que et duguin carbó, t'hauràs de portar malament!". 
La Gemma només té cinc dies per fer-la ben grossa.
ELS PROBLEMES D'EN PINGÜÍ
Jory John i Lane Smith (il.)
Alba
14.90€

La vida d'en Pingüí és molt complicada. No li agraden ni la neu ni el fred. Tampoc li agrada anar a pescar perquè els depredadors l'intenten caçar, i per més inri, li agradaria volar, però no pot. Quan una morsa se li apropa i li explica totes les coses bones que l'envolten, reflexiona i s'adona, que malgrat les dificultats, està on li correspon estar.
EL REN DE NADAL
Nicola Killen
Ediciones B
12€

La Lucía es desperta amb el so d'uns picarols i decideix sortir, enmig de la nit i sota la neu, per saber d'on surten. El seu somni es fa realitat quan troba un ren màgic que la porta volant pel cel en uan aventura nadalenca molt especial. CICLE MITJÀ

EL CAMÍ DE MARWAN
Patricia de Arias i Laura Borràs (il.)
El Cep i la Nansa
12.90€

L'àlbum narra la vida de Marwan, un nen que recorre mars i deserts, fugint de la guerra i la fam, en busca d'un altre lloc. Un pas i un altre pas, una frontera, la veu de la mare, i així camina Marwan, portant el lector de la mà, rumb a la llibertat.

EL ZOO PETRIFICADO
Joris Chamblain i Aurélie Neyret
Alfaguara
16.95€

Cereza, una nena de 10 anys que somia en ser escriptora, és la protagonista de Los diarios de Cereza, la col·lecció de còmic infantil que s'ha convertit en un fenomen a França.
Acompanya a Cereza en la seva primera investigació que la portarà fins al cor del bosc i a descobrir un lloc meravellós.
EL SECRET DE LA SAGRADA FAMÍLIA
Salvador Comelles i Linhart (il.)
Abadia de Montserrat
12.95€

Tot va començar el dia que va aparèixer una carta d'Antoni Gaudí de la qual ningú en sabia res. En Joan i el seu amic Pere intentaran descobrir quin és el secret que s'amaga a la Sagrada Família. I hauran d'afanyar-se, perquè hi ha altres persones que el volen descobrir primer, i aquests altres porten molt males intencions...
EL SENYOR ORIOL
Thomas Baas
Símbol
16.95€

El senyor Oriol duu una vida tranquil·la, sense sobresalts i és feliç així. Però un dia, el seu únic amic desapareix. Molt preocupat, se'n va a cercar-lo fins el cor d'una jungla exuberant que ha envaït la ciutat. I si aquest viatge extraordinari permetés als dos amics d'emprendre el vol i de trobar la felicitat?

EL ZOOM DELS ANIMALS
Gonzague Lacombe i Laure du Faÿ (il.)
Baula
14.90€

Un llibre que reuneix jocs i informació. Endevina a quin animal pertany cada detall ampliat del seu cos. Descobreix 50 dels animals més exòtics del planeta!CICLE SUPERIOR


ANATOMIA
Hélène Druvert i Jean-Claude Druvert
Maeva
27.90€

Descobreix el cos humà a través d'animacions excepcionals. Un llibre únic que, gràcies a la superposició de solapes i encunys minuciosos entra a tots els racons de l'organisme humà. Les dobles pàgines recorden la tradició de les taules anatòmiques del segle XIX.
CAS OBERT: SEGUEIX LA PISTA!
Àngels Navarro i Jordi Sunyer (il.)
Combel
12.90€

Robatori, sabotatge, incendi. Qui són els responsables de tots aquests incidents? Quines motivacions tenien? Si ho vols descobrir segueix les pistes i diverteix-te exercitant la ment amb jocs d'observació, de lògica i raonament, de llenguatge i de càlcul mentre resols tots els casos. La investigació ha començat!
CONTES DE BONA NIT PER A NENES REBELS
Elena Favilli i Francesca Cavallo
Estrella Polar
19.95€

Aquest llibre narra les vides extraordinàries de cent dones valentes i, a més, conté les il·lustracions de seixanta artistes d'arreu del món. Científiques, astronautes, aixecadores de pesos, jutgesses, xefs... Cent exemples de determinació i audàcia per a les grans somiadores.

LA IMMORTAL
Ricard Ruiz Garzón i Maite Gurrutxaga (il.)
Edebé
9.20€

La Judit s'està preparant per participar en un concurs de dibuix quan els escacs es creua en el seu camí i comença a accionar-se. Jugarà moltes partides, però una d'elles li canviarà la vida. La disputarà contra Mr. Aliyat, un estrany mestre dels escacs, nascut a Iran, que es comunica a través d'enigmàtiques notes.
L'OT I ELS GEGANTS DE GEL
Neil Gaiman i Chris Riddell (il.)
Cruïlla
16.95€

Un relat d'aventures amb poderosos déus nòrdics, ciutats inexpugnables i gegants de gel. En les profunditats d'un hivern que semblava sense fi, l'Ot no acabava de sentir-se bé del tot. Només tenia una destral vikinga per recordar el seu pare i una cama una mica coixa. Per això, una matinada fosca i gelada es va posar roba ben gruixuda i se'n va anar enllà per la neu en busca d'aventures.