dissabte, 1 de juliol de 2017

Més venuts mes de juny (adults)

Comencem els més venuts de juny amb la nova novel·la de Isabel Allende: Más allá del invierno (ed. Plaza & Janés). Aquesta és una de les històries més personals de l'escriptora: una obra actual que aborda la realitat de l'emigració i la identitat de l'Amèrica d'avui a través d'uns personatges que troben l'esperança en l'amor i les segones oportunitats.
Seguim amb La vida que aprenc (ed. Arcàdia) de Carles Capdevila. El periodista feia anys que prenia apunts cada dia, i els comparteix, sobre el que li passa i com hi reacciona, posant en pràctica un periodisme que vol prioritzar la vida per sobre de les notícies. A La vida que aprenc trobem els temes que li eren essencials: la memòria íntima, la vida en bona companyia, l'educació, la salut i la condició humana amb totes les seves contradiccions.
En tercer lloc tenim Vilanova i la Geltrú desapareguda 2: des de baix a mar (ed. Efadós) d'Anna Lleó Albà. En aquest nou recull de fotografies trobem més de 170 imatges que ens il·lustren escenes quotidianes de la vida a baix a mar des de finals del segle XIX fins als anys seixanta.
Continuem amb Hasta que salga el sol (ed. Planeta) de Megan Maxwell. Aquesta és una novel·la romàntica que ens parla dels amors d'estiu, dels somnis, de les il·lusions i el valor de l'esforç. 
I acabem amb la darrera novel·la de Paula Hawkins, autora de La noia del tren, Escrito en el agua (ed. Planeta). Dies abans de morir, la Nel Abbott va trucar a la seva germana, però Jules no va agafar el telèfon i va ignorar la seva demanda d'ajuda. Ara la Nel està morta. Diuen que va saltar al riu. I Jules ha hagut de tornar a un lloc d'on pensava que havia fugit, per fer-se càrrec de la filla adolescent de la seva germana. Però la Jules té molta por. Por dels records que ha tingut enterrats durant tot aquest temps, de la Casa del Molí i d'una certesa: la Nel no s'hauria llençat mai al buit.