dissabte, 17 de juny del 2017

Lectures per l'estiu (Seminari biblioteques escolars)

EDUCACIÓ INFANTIL

L'ESTIU JA ÉS AQUÍ!
Albert Asensio
Joventut
8€

Llibre que forma part d'una col·lecció de quatre contes de cartró dirigida a nens a partir de dos anys perquè juguin i descobreixin els canvis que comporta cada estació, tot observant els detalls de les il·lustracions.



KIKU I KIKA CAP A LA PLATJA
Yasmeen Ismail
Cruïlla
11.95€

Fa molt bon dia i el Kiku i la Kika se'n van a la platja. Però, per què està tan seriós el Kiku? Com el pot ajudar la Kika?
Un llibre amb solapes sobre les petites emocions quotidianes.




EL PET
Laurie Cohen i Nicolas Gouny
Tramuntana
12€

Pobre Joan, ha de retenir el pet que té...Ja que és ben sabut que un pet d'elefant pot ser la fi de l'univers. Davant la idea de ser la causa de la fi del món en Joan s'asseu i espera. No pot ni imaginar-se què acabarà passant!


OSSET EL TERRIBLE
Christian Jolibois i Marianne Barcilon (il.)
Picarona
12€

Osset el Terrible sembra el pànic entre els habitants del bosc, i això és precisament el que troba divertit. Fins que un dia es troba algú molt més gros que ell...


EL REGAL D'ANIVERSARI
Sebastià Serra
Abadia de Montserrat
9€

Avui és l'aniversari d'en Martí, ell voldria que li fessin un bon regal. Tot el que li regalen, però, no li acaba d'agradar...
A la col·lecció Uni, dori trobareu contes que afavoreixen l'atenció i la memòria.



CICLE INICIAL

CARLOTA I LA ROCA
Stephen W. Martin i Samantha Cotterill (il.)
B de Blok
12€

Quan la Carlota va demanar als seus pares si podia tenir una mascota, una roca no era exactament allò que ella estava pensant. Però no passa res: la Carlota estima molt la seva mascota.



ELS COLORS DELS ANIMALS
Alejandro Agarra i Rocio Bonilla (il.)
Edebé
6.50€

Els animals utilitzen el color dels seus cossos de diferents maneres. Aquest llibre respon, de manera entretinguda, algunes de les preguntes que es fan els infants.


LA MARIETA SENSE TAQUES
Tina Vallès i Joan Negrescolor (il.)
Bambú
7.50€

L'Enriqueta és una marieta com qualsevol altra: té una closca vermella i lluent, i... cinc taques negres? Doncs no, ja no les té! Aquest matí quan s'ha llevat s'ha sentit estranya i ha vist que li havien marxat totes. On deuen ser?


ROC, EL PORC
Jaume Copons i Pedro Rodríguez (il.)
Combel
5.90€

El porc Roc és un d'aquells ninos que voldries tenir amb tu tota la vida. Però quan et fas gran a la gent no li sembla gaire assenyat que vagis a tot arreu amb un nino.


EL PETIT BOTÓ
Yoko Ogawa i Chiaki Okada (il.)
Joventut
13€

El millor amic del Petit Botó era, sens dubte, el Petit Trau. Tots dos eren inseparables. Però un dia el fil que subjectava el Petit Botó a la brusa de l'Anna de sobte es va trencar...




CICLE MITJÀ

ARMSTRONG: L'AGOSARAT VIATGE D'UN RATOLÍ A LA LLUNA
Torben Kuhlmann
Joventut
23€

Fa molt de temps un ratolí va aprendre a volar i va creuar l'Atlàntic. Però, que va passar després? Acompanya Armstrong en la seva fascinant aventura per a desmentir la resta de ratolins que es pensa que la Lluna és una bola de formatge enorme.



DEBAJO DE LA TIERRA, DEBAJO DEL AGUA
Aleksandra Mizielinska i Daniel Mizielinski
Maeva
29€

Un magnífic llibre de coneixements per aprendre amb tot detall què hi ha sota terra i sota l'aigua.


HARPER I EL PARAIGUA MÀGIC
Cerrie Burnell i Laura Ellen Anderson (il.)
La Galera
12.95€

La Harper viu a la ciutat dels núvols amb la seva tia àvia Sassy i el seu gat Mitjanit. Una nit que el Mitjanit desapareix, juntament amb tots els gats del barri, la Harper s'adona que només el seu paraigua màgic la pot ajudar a trobar-lo. 
HERMANAS
Raina Telgemeier
Maeva
13.90€

Raina sempre volia una germana, però quan va néixer Amara les coses no van sortir com s'esperava. A través de flasbacks, Raina relata les diverses pica-baralles amb la seva germana. Però un llarg viatge en cotxe pot ser l'oportunitat per apropar-se a ella.


EL MILLOR DIA DE LA MEVA VIDA
Raimon Portell i Joma (il.)
Animallibres
8.75€

La mare solament té paciència per a un dia normal. I avui la mare ha arribat a casa com si tot li pesés. Ha deixat anar tot l'aire que duia a dins, i s'ha quedat escarxofada. I aleshores m'ha mirat i ha dit: Ves, seu i ho expliques per escrit. I jo li faig cas, és clar!


CICLE SUPERIOR


L'AGNI I LA PLUJA
Dora Sales i Enrique Flores (il.)
Kalandraka
14€

L’Agni és un nen de deu anys que treballa des dels sis en un safareig. Mentre frega sense parar, l’Agni somnia que algun dia canviarà la seva sort. És aquest el somni dels més de 250 milions de nens i nenes que es lleven ben d’hora cada dia, no per anar a l’escola o jugar, sinó per treballar, forçats per les xarxes d’explotació infantil o de forma "voluntària" per ajudar a les seves famílies.

ELS IMAGINARIS
A.F. Harrold i Emily Gravett (il.)
Blackie Books
16.90€

En Rudger és el millor amic de l'Amanda, però només l'Amanda pot veure el seu amic imaginari. Un dia apareix el senyor Bunting. Vol emportar-se el Rudger. L'única solució és que Rudger fugi sol. Però, pot un amic imaginari sobreviure sense algú que l'imagini?

ELS INFANTS DE LA RESISTÈNCIA 1: PRIMERES ACCIONS
Benoît Ers i Vincent Dugomier
Base
14€

La Segona Guerra Mundial ha esclatat. En un petit poble de la França ocupada per l’exèrcit alemany, tres nens rebutgen sotmetre’s a l’enemic. Però com fer front a un adversari tan poderós amb només deu anys?



PIRATAS DEL MAR HELADO
Frida Nilsson i Alexander Jansson (il.)
Thule
19.95€

El temut pirata Cabeza Blanca segresta a nens i els fa treballar tot el dia d'esclaus a una mina de diamants. Ningú s'atreveix a rescatar-los. Però quan captura a Miki, la germana petita de Siri, s'ha buscat un enemic que mai podria haver imaginat.

VÍKINGS!
Vincent Carpentier i Jeff Pourquié (il.)
Nórdica
16.50€

En aquest llibre coneixeràs els víkings, els seus costums, els seus déus, descobriràs com es relacionaven amb altres pobles i aprendràs que no eren tan bàrbars com pensem i que també van ser grans amants de la poesia i de contar històries.