dijous, 7 de juliol de 2016

Més venuts mes de juny (infantil/juvenil)

Comencem amb un llibre típic del mes de juny: La nit de Sant Joan (Ed. La Galera), escrit per Anna Canyelles i il·lustrat per Roser Calafell. Tot està preparat per a la revetlla de Sant Joan. Les taules, les coques, els petards, els fogueres...Però on s'han ficat, en Jan i el gos? La Valentina els busca. Tindran por dels petards? Es perdran la revetlla de la nit màgica?
En segon lloc trobem Blue Jeans amb Algo tan sencillo como darte un beso (Ed. Planeta). Els nois del passadís 1b tornen a la residència Benjamin Franklin després de les vacances de Nadal. Però no estan tots, falta Nicole, que ha marxat a València amb la família, a causa d'una agressió xenòfoba. Els nois la troben a faltar, i ella vol tornar, però la seva família no vol.
Tot i que tot sembla aparentment igual, els nois s'enfrontaran en aquest nou trimestre a les més variades situacions: fenomens semiparanormals, canvis de rumb inesperats i l'aparició a les seves vides d'algú que no hi deuria ser, nous amors sorprenents i altres ruptures previsibles. 
Seguim amb El diari del Greg 5 : la crua realitat (Ed. Estrella polar) de Jeff Kinney. El Greg ha de començar a anar a festes on també hi ha noies, ser més responsable i assumir els canvis que implica créixer, i tot plegat, sense el seu millor amic, el Rowley, al costat. Podrà superar-ho tot sol? O haurà d'afrontar la crua realitat?
En quart lloc tenim un dels llibres recomanats per l'estiu: Mirant els núvols (Ed. La Galera) de Mònica Usart i Roser Calafell. Torna en Berenguer, protagonista de Mirant el cel, aquest cop per explicar-nos què són els núvols. Com es formen, quants n'hi ha, quins efectes òptics produeixen? Aquestes preguntes i moltes més per als petits curiosos (i els no tan petits).
I acabem amb Destrossa aquest diari (Ed. Columna) de Keri Smith. L'autora del llibre anima als propietaris d'aquest diari a realitzar actes "destructius" foradant les seves pàgines, afegint fotos per dibuixar-hi a sobre o pintant amb cafè, amb la intenció d'experimentar el veritable procés creatiu.