dijous, 7 de juliol de 2016

Més venuts mes de juny (adults)

En els més venuts del mes de juny trobem els dos llibres dels quals vam fer la presentació. Per començar tenim Una constitució per a Catalunya de Santi Vidal i Marina Llansana (Ed. Pagès). El llibre és un relat de com es va elaborar el primer esborrany de Constitució catalana i repassa, article per article, els aspectes més rellevants d'aquest text constitucional.
El jutge Santi Vidal explica en una conversa amb la periodista Marina Llansana com serà el futur Estat català que han imaginat un grup d'experts constitucionalistes amb Vidal al capdavant. 
En segon lloc tenim el nou llibre de Megan Maxwell: El día que el cielo se caiga (Ed. Esencia). Alba i Nacho es coneixen des de petits. La connexió entre ells és molt especial, fins que Alba, obligada pel seu marit, es distancia d'ell. Nacho marxa a Londres, on trobarà a l'amor de la seva vida, que el perdrà per culpa d'una estranya malaltia. Alba, que no sap que el seu amic ho està passant malament, acudirà a ell després del seu fracàs matrimonial. El reu retrobament crearà una unió irrompible, però no sembla que hagi de tenir un final fàcil i feliç.
Seguim amb una altra novetat editorial: Mi isla (Ed. Suma) d'Elisabet Benavent. Després dels grans èxits que ha tingut amb les seves darreres sagues, Benavent torna a la càrrega amb una història d'amor diferent que reflexiona sobre com el que hem viscut condiciona moltes vegades el futur. Una novel·la que ha anat escrivint al llarg dels anys i que recopila tots els elements que la caracteritzen: frescor, innocència, ingeni, simpatia i molt amor.
En quart lloc trobem La noia de la Pirelli (Ed. Columna) de Plàcid Garcia-Planas i Gemma Saura.
Roser Ferran és una de les últimes persones vives que van tenir un càrrec de responsabilitat a la República. Amb 21 anys va tenir a les seves ordres treballadors de les cinc fàbriques Pirelli. Amb el relat de la seva vida, anirem obrint la porta a personatges fascinants que ella va conèixer per anar teixint el fresc del segle que li va tocar viure.
I acabem amb l'altre llibre que vam fer la presentació aquest darrer mes de juny: Res no és perfecte a Hawaii (Ed. Proa) de Màrius Serra. A Hawaii es celebra un congrés sobre el capità Cook, i la inauguració d'un complex turístic, però un accident saboteja la festivitat a l'illa. El jove periodista hawaià Tom Rodley cobreix i investiga el succés, juntament amb Jane Auden, una antiga companya d'estudis atractiva i de temperament audaç.
La investigació sobre el presumpte atemptat, l'enigma dels pares del jove Rodley i els interrogants històrics sobre el capità Cook s'encreuen en una novel·la que fa un panorama vivíssim d'un país fascinant.